Simon Kinny-Lewis – Another Day In San Jose
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Bluesgitaar liefhebbers kunnen dit album van de Australische gitarist Simon Kinny-Lewis zonder enige aarzeling aan gaan schaffen. Simon heeft namelijk een machtig hard snijdend gitaargeluid, dat bij de bluesliefhebbers meestal wel in de smaak valt.

Hij komt oorspronkelijk uit de fusionhoek en speelde o.a. in de band van Chris Cain.

Op zijn zevende album wordt Simon bijgestaan door Tony Boyd (drums), Nate Ginsberg (keyboards), Dewayne Pate (bas), Andy Just (harmonica), Walter Jebe (slidegitaar) en op één nummer Robben Ford (gitaar.

Het feit dat het album gevuld is met covers is totaal geen bezwaar aangezien de covers op een geheel eigen wijze worden uitgevoerd.

Zoals in de opener Black Cat Moan van Don Nix. Bij Simon is dit een vurig funky nummer met de venijnige snijdende gitaar van Simon en zijn lome zang en de scheurende rauwe harmonica van Andy Just. Alles klopt aan deze cover!
In Dagger Eyes treedt Robben Ford aan op de gitaar in een lui groovend nummer, dat veel weg heeft van “Born Under A Bad Sign”. Dit nummer staat vol met schroeiend gitaarwerk. Blue And Lonesome van Memphis Slim is een slowblues met ingetogen breekbaar gitaarspel waarin het fusionverleden van Simon te horen is maar waarin Simon zijn gitaar ook flink hard laat scheuren.
Evil Girl is een lekker pompend nummer met schroeiend harmonicawerk en Simon’s fel brandende gitaar. I Just Want To Make Love To You is uiteraard overbekend en krijgt op dit album een loom groovende funky uitvoering.
B.B. King’s Everyday I Have The Blues is een soepel swingende shuffle met losjes rockend pianospel van Nate Ginsberg. Devil On My Trail is een gemeen dreigend nummer waarin Simon’s huilende gitaar een belangrijke rol speelt naast de getergd huilende harmonica.
Elmore James’ It Hurts Me Too klinkt lekker lui met behoorlijk vurig gitaarspel en een loom pomopende piano. Vervolgens heeft I Can’t Be Satisfied een haast zydeco-achtig huppelende swing.
Trouble Making Woman van Chris Cain is de broeierige trage afsluiter van het album.

Een album waarop Simon Kinny-Lewis bewijst dat hij met gemak mee kan met de bluesgitaar top!

Tracklist:
01. Black Cat Moan
02. Dagger Eyes
03. Trouble Making Woman
04. It Hurts Me Too
05. Devil On My Trail
06. I Just Want To Make Love To You
07. Everyday I Have The Blues
08. Blue And Lonesome
09. Evil Girl
10. I Can’t Be Satisfied

Website: Simon Kinny-Lewis