Recensie: Sergi Estella – Blood Like Wine

 

Sergi Estella - Blood Like Wine

Sergi Estella – Blood Like Wine
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Sergi Estella is een Spaanse one-man band uit Barcelona, die al opzien heeft gebaard door middel van zijn zelf gebouwde gitaren. Gitaren, die hij maakte uit zeer opmerkelijke materialen zoals zwabbers en bierblikjes!

Zijn nieuwe album is de opvolger van het ‘Ho Superes I Et Fats’ album uit 2017 en is qua stijlen opgebouwd uit twee kampen.

Het eerste kamp bestaat uit broeierige bluesrockers. Zoals de opener van het album 12 Pack Blues. Een lui, hoekig, bonkend nummer met zwalkend, schrapend gitaarwerk en Sergi’s smachtende bluesy stem.

Let’s Bury The Hatchet hoort zeker thuis in het rock kamp doordat het nummer is voorzien van Marc Bolan-achtige gitaarrifs en huilend slidegitaarspel. Een soort bluesy “Get It On’ dus…Rattlesnake is een snijdende broeierige blues voorzien van een snerpende harmonica en rauw priemend gitaarwerk.

Het titelnummer Blood Like Wine is vervolgens een gemeen snijdende rocker met een schroeiend geluid.

Het tweede muzikale kamp op dit album bestaat uit wat intiemere nummers.

Cross The Desert is een lui voortsjokkende mix van Americana en blues met een gemoedelijk tokkelende banjo en broeierige slidegitaar.

Flames gaat richting het intieme singer-songwriters geluid van de 70’s en ook het zacht stuwende I’m A Fool klinkt intiem en breekbaar.

Prijsnummer is de zeer intieme mix van countryblues en Americana in Dashed White Lines. Een nummer van een verstilde schoonheid.

Dit prima album van Sergi Estella is zeer zeker een welkome aanvulling van het toch al zo grote blueskamp.

Tracks:
01. 12 Pack Blues
02. Let’s Bury The Hatchet
03. Cross The Desert
04. Flames
05. I’m A Fool
06. Rattlesnake
07. Far
08. Dashed White Lines
09. Looking For Trouble
10. Blood Like Wine

Website: http://sergiestella.com/en/