Ron Spielman – The Rehearsal Sessions
Format: CD – Digital / Label: Blackbird Music
Release:  2019

Tekst: Paul Op den Kamp

Digitale EP van deze Duits bluesgitarist. Een beknopt tussendoortje tussen het opnemen van reguliere albums en het geven van concerten. Het album is bedoeld als overzicht van het kunnen van de gitarist en zijn band.

Wie is Ron Spielman precies? Zoals ik al schreef een artiest afkomstig uit Duitsland. Blijkbaar autodidact op de gitaar, muzikaal gezien beïnvloed door Cream en Jimi Hendrix. Zijn eerste muzikale avonturen brachten hem tot het voorprogramma van Dave Stewart, Chick Corea en Bob Geldof. Vanaf de vroege jaren negentig wisselt hij solo albums af met projecten met zijn Ron Spielman Trio.  

Het album een openbaring van feestelijke grooves en hoekige gitaarlicks. Dansbare blues en soul over liefde en verlangen. Bas en drums leggen de fundatie die worden afgemaakt door golvende gitaarsolo’s, hier en daar ondersteund door golvend orgelspel. De teksten maken het geheel af, alsof je deze liedjes al door en door kent. Anders gezegd is dit het Rolling Stones album dat de heren na 1978 meer gemaakt hebben. Ook qua stem doet Spielman denken aan Jagger. Datzelfde oprekken van woorden is de overeenkomst. Om het samen te vatten: de EP is een groot feest.
Wat voor een ander een volledig albums behelst, is schijnbaar voor meneer Spielman een tussendoortje. Dit maakt nieuwsgierig naar het ´reguliere´ repertoire van de gitarist. Dat moet dan toch wel van een even verrassend hoog niveau zijn. Dit zijn immers maar de liedjes uit de repetitie, zoals de album titel stelt.

Tracklist:
01. Token of Love
02. Paradise Island
03. Wrap Up
04. There Is No Reason
05. Tip of My Tongue
06. In Another Life
07. Angel In The Storm

Voor de volledigheid: de andere bandleden die op dit album meespelen zijn:
• Thomas Stieger -Basgitaar
• Yasmin Hadisubrata – Keyboards
• Julian Kuelpmann – Drums

Website: Ron Spielman