Robert Hart – Pure
Format: CD – LP – Digital / Label: Escape Music Ltd.
Release: 2020

Tekst: Joop van Rossem

Met een strot als die van Robert Hart kun je alle kanten en het is dan ook niet raar dat zijn naam geregeld opduikt als vocalist.

Zo vermeldt zijn cv samenwerking met The Distance (wie kent nog dat prima album ‘Under The One Sky’ uit 1989, hun enige wapenfeit), Company Of Snakes (met enkele voormalige Whitesnakers), Bad Company, met wie hij twee albums inblikte, The Jones Gang, trio met drummer Kenney Jones (Small Faces, Who); sinds 2011 is hij de leadzanger van Manfred Mann’s Earth Band en Diesel.

Daarnaast bestiert de 61-jarige Brit ook nog eens een sololoopbaan met dit ‘Pure’ als meest recente uitvloeisel. De twaalf liedjes kun je omschrijven als AOR (Adult Orientated Rock) die stevig geworteld is in de tachtiger jaren.

Het hele album klinkt als een klok en ook de aanstekelijke composities met een grote hoeveelheid lekkere hooks, melodielijnen en gitaarcapriolen van topmuzikant Tommy Denander (o.a. Michael Jackson, Alice Cooper, Deep Purple) zijn bovengemiddeld met als uitschieters Making Magic, Little Miracle, Different People, Double Trouble, Mysterious, Don’t Make Promises en Scene Of The Crime, allemaal nummers die in een betere radio-tijd op veel playlists zouden staan en kans zouden maken op een plekje in de hitparades.

Ik vrees dat Hart opnieuw geruisloos in de vergetelheid wegzakt en dat zou echt zonde zijn, daarvoor is deze plaat veel te goed.

Tracklist:
01. Making Magic
02. Little Miracle
03. Sensational
04. Go Crazy
05. This Is The night
06. Different People
07. Double Trouble
08. Chemistry
09. Mysterious
10. Don’t Make Promises
11. Scene Of The Crime
12. Colour Of Love