Recensie: Richville – RAW

 

Richville - Raw

Richville- RAW
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Tub Thumper Records
Release: 2021
Tekst: Tom Wouters

Richville, de band van gitarist/zanger Richard van Bergen en drummer/percussionist JJ (Jeroen) Goossens wilden in 2020 lekker door het land touren om hun debuutalbum uit 2019 te presenteren toen Covid op de deur bonkte. Weg tour.

Om hun frustratie op de een of andere manier te botvieren, besloten beide heren, bekend van hun eerdere band Rootbag, de studio (Bird Stevens’ Tub Thumper Studio) in te duiken om in no time een aantal songs op de analoge tape te slingeren. Dat leverde negen originele songs op, die nu onder de titel ‘RAW’ worden uitgebracht. And raw it is!

De muziek, die door Richville als ‘raw and in your face’ wordt omschreven, knalt werkelijk de speakers uit. Blues(rock) à la R.L. Burnside, rudimentair en ruig, maar met een grote overtuigingskracht. De zang en gitaar van Van Bergen passen perfect in dit genre en de drums van Goossens rammelt er precies goed onderdoor.

Er zit geen slecht nummer tussen de negen stampende bluessongs, van het lekker boogieënde openingsnummer Gotta Let You Go, via Lonesome Train met mooi gitaarwerk van Van Bergen, het stampende First Time en het ingemeen gespeelde Rescue Me tot slotnummer Running To My Baby. Negen songs die in hoog tempo de luisteraar inderdaad in het gezicht gesmeten worden.

Richville heeft met ‘RAW’ een hele lekkere, rauwe bluesplaat gemaakt.

Tracks:
01. Gotta Let You Go
02. Tell Me Your Name
03. Lonesome Train
04. First Time
05. Lightnin’
06. Rescue Me
07. All I Want
08. Right On Time
09. Runnin’ To My Baby

Website: Facebook