Recensie: Quiet Hollers – Forever Chemicals

 

Quiet Hollers - Forever Chemicals

Quiet Hollers – Forever Chemicals
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Goomah Music
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Quiet Hollers is de band van singer-songwriter Shadwick Wilde uit Louisville, Kentucky, samen met Dave Chale (drums, producer) en Shelley Anderson (bas). Ze zijn inmiddels toe aan album nummer vier en nog steeds geldt de band als een rootsband, die vol zit met melancholie en passie.

Daarbij speelt de Roy Orbison-achtige zang van Shadwick een grote rol.

Die is in volle pracht te horen in de opener Why Does Everything Hurt, dat vol zit met Orbison-achtige “schmaltz” maar ook met sprankelende, haast Aztec Camera-achtige, invloeden en een zacht zoemende synthesizer. Happy With You is daarna een breekbare deinende ballad met een gevoelig twangende gitaar en een doo wop koortje.

In het intiem zwierige Why Henry duiken warm knorrende saxofoons op. Addicted (Relapse) is een stuk donkerder met een geluid dat kruipt naar het 70’s geluid van Bob Dylan en/of Neil Young.

Na een rauw schurend gitaar intro opent het sprankelende rootspop nummer The Tea Song, voorzien van Byrds en Beatles invloeden. O, Vanny! klinkt luchtig, loom en huppelend en wordt gevolgd door het zacht stuwende Get On Your Level.

In P.A.F. klinken the Quiet Hollers op hun intiemst, compleet met een scherp bijtende gitaar. Na een stemmig piano intro sprankelen Quiet Hollers er in Garden Of Love weer zacht op los.

De afsluiter Atheist’s Afterlife zweeft sfeervol en breekbaar naar het eind.

Album nummer vier van Quiet Hollers bewijst opnieuw dat deze band nog steeds in staat is om intieme en breekbare rootsmuziek af te leveren.

Tracklisting:
01. Why Does Everything Hurt
02. Happy With You
03. Why Henry
04. Addicted (Relapse) (ft. Wax Fang)
05. The Tea Song
06. O, Vanny!
07. Get On Your Level
08. P.A.F.
09. Garden Of Love
10. Atheist’s Afterlife

Website: http://www.quiethollers.com/