Recensie: Qlowski – Quale Futuro?

 

Qlowski – Quale Futuro?
Format: vinyl LP – Digital / Label: Maple Death Records
Release: 2021
Tekts: Peter Marinus

“Welke toekomst?” vraagt de Londense band Qlowski zich op hun album ‘Quale Futuro?’ af. Dit debuutalbum laat in elk geval horen, dat het een toekomst gaat worden met een zeer donker en noisey geluid.

De band bestaat uit Michele Tellarini (zang, gitaar, keyboards), Cecilia Corapi (keyboards, zang), Danny Smart (bas, klarinet) en Christian Billard (drums, percussie).

Hun geluid is zeer donker met invloeden uit het new wave verleden als the Fall maar ook Orchestral Manoeuvres In The Dark. Altijd met een flinke laag schurende, piepende, krakende noise!

Het album opent met een monotoon bonkende synthesizer in Ikea Youth Pt. 2, waardoor je je weer even terug waant in de monotonie van Suicide. Dan komen er donker gedeclameerde zang en voorbij schietende noise injecties bij waarna een hard, gruizig pompend nummer ontstaat, dat eindigt in een pijnlijke ruis.

Folk Song swingt als het vroege geluid van Orchestral Manoeuvres In The Dark, dus donkere wave met hoekige gitaarriffs en wanhopig klinkende zang.

A Woman opent Gothic achtig met dromerige zang van Cecilia Corapi en haar aanzwellende keyboard. Het nummer ontwikkelt zich tot een donker pompend nummer met rondsuizende noise. In To Be True duikt een the Fall achtige ruwheid op. De sfeer wordt grimmiger in het eveneens donker pompende All Good.

In Lotta Continua klinkt Qlowski voor hun doen luchtig in een haast poppy wave nummer maar met de nog steeds aanwezige donkere rand.

Een spijkerharde noise explosie vindt plaats in het pompende Larry’s Hair Everywhere, gevolgd door The Wanderer, dat aan het donkere geluid van the Sound doet denken.

De afsluiter In A Cab To Work is traag en dreigend en heeft een zeer hoog noisegehalte wat het nummer nog donkerder en grimmiger maakt.

Vrolijk zal je niet worden van dit album. Geïmponeerd en gefascineerd zeer zeker wel!

Een prima album vol met schurende noiserock!

Tracklist:
01. Ikea Youth Pt. 2
02. Folk Song
03. A Woman
04. Lentil Soup
05. To Be true
06. All Good
07. Interlude (02-11-1975)
08. Lotta Continua
09. Larry’s Hair Everywhere
10. The Wanderer
11. In A Cab To Work (featuring Les Miserable)