Puss N Boots – Sister
Format: CD – LP – Digital / Label: Blue Note
Release: 2020

Tekst: Paul Op den Kamp

De foto op de albumhoes als een vergeten original uit de jaren zeventig. Ergens in de periode tussen de disco en de punk in. Deze illusie wordt verstoord door goed te kijken. Het is niet te missen dat een van de bekendste zangeres zichtbaar is. Het album een nieuwe release van haar nevenproject.  

Oorspronkelijk werd Puss N Boots opgericht voor het geven van huiskamerconcerten voor vrienden. Voor Norah Jones een mogelijkheid om te switchen van piano naar gitaar. Ook speelde de band voornamelijk covers in plaats van eigen werk. Stap voor stap werkte de drie dames aan eigen repertoire. In de zomer van 2014 verscheen hun eerste album ‘No Fools, No Fun’. Nu zes jaar later verschijnt album nummer twee.

‘Sister’ bevat geen muziek die je meteen grijpt of direct opvalt. Het is wat dit punt betreft een echte groeiplaat. De verschillende liedjes gaan in eerste instantie wat bescheiden voorbij. Geconcentreerd luisteren is de manier om het album goed te herkennen.
Dan wordt duidelijk hoe mooi de samenzang is of hoe lekker puntig de liedjes worden gebracht. Invloeden van zowel Stevie Nicks als ook Kim Gordon blijken te grondslag te liggen aan het muzikale universum van de band, catchy pop refreinen naast jazzy momenten aangevuld met schurende gitaren.

Zoals al vastgesteld is ‘Sister’ een album dat voor iedere muziekliefhebber geschikt is, laten we hopen dat album nummer drie eerder verschijnt dan 2026.  

Tracklist:
01. Jambola
02. It’s Not Easy
03. Nothing You Can Do
04. Lucky
05. You And Me
06. You Don’t Know
07. Great Romancer
08. It’s A Wonderful Life
09. Sister
10. Razor Song
11. Angel Dream
12. Same Old Bullshit
13. Joey (**CD & digital album only**)
14. Grass Is Blue (**CD & digital album only**)

Bandleden:
Norah Jones – vocals, electric guitar, fiddle
Sasha Dobson – vocals, drums, acoustic guitar, bass
Catherine Popper – vocals, bass, acoustic guitar

Website: Puss N Boots