Phil Campbell and the Bastard Sons – We’re The Bastards
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Nuclear Blast
Release: 2020

Tekst: Tom Wouters

Ex-Motörhead gitarist Phil Campbell besloot na de dood van Lemmy in 2015 en  het einde van Motörhead, samen met zijn drie zoons en ex-Attack!Attack!-zanger Neil Starr een hardrock bandje te beginnen.

Phil Campbell and the Bastard Sons maakte vanaf het begin aan in 2016 furore, tekende een platencontract bij het Duitse label Nuclear Blast en bracht in datzelfde jaar nog een EP uit. In 2017 toerde de band in het voorprogramma van Guns ‘n’ Roses door Europa en bracht in 2018 zijn debuutalbum uit.

En nu, eind 2020, ligt er een volgend album ‘We’re The Bastards’, waarop de band bestaande uit Phil Campbell (gitaar), Neil Starr (vocals), Todd Campbell (gitaar), Tyla Campbell (bass) en Dane Campbell (drums) loeistrakke, compromisloze hardrock laat horen.

Vanaf het openingsnummer We’re The Bastards denderen Campbell en zijn bastaard zoontjes in hoog tempo door naar de psychedelische hardrock van Waves. Dertien pakkende hardrocksongs van een band die de geest van Motörhead doet herleven met uitstekend twin guitar spel van pa Phil en en zoon Todd Campbell, goed zangwerk van Neil Starr, de denderende bass van zoon Tyla en het loeistrakke drumwerk van zoon Dane.

Hoogtepunten zijn Born To Roam met de geweldige zang van Neil Starr en mooi gitaarwerk van Phil Campbell, het mid-tempo nummer Desert Song en de psychedelische hardrock van Waves.
De productie van Todd Campbell, die de plaat in zijn eigen studio opnam en produceerde, is perfect. En hoe goed Phil Campbell and the Bastard Sons wel niet zijn is te horen in vier bonustracks die live zijn opgenomen at the Kerrang! Sessions.

‘We’re The Bastards’ is in al zijn facetten een perfecte hardrockplaat. Lemmy zal tevreden zijn.

Track listing:
01. We’re The Bastards
02. Son Of A Gun
03. Promises Are Poison
04. Born To Roam
05. Animals
06. Bite My Tongue
07. Desert Song
08. Keep Your Jacket On
09. Lie To Me
10. Riding Straight To Hell
11. Hate Machine
12. Destroyed
13. Waves

Bonus tracks (limited digipak):
14. Big Mouth (Live)
15. Freak Show (Live)
16. Dark Days (Live)
17. Rock ‘N’ Roll (Live)

Website: Phil Campbell and the Bastard Sons