Not Moving L.T.D. – Not Moving L.T.D.
Format: vinyl EP / Label: Area Pirata Records
Release: 2019

Tekst: Peter Marinus

The Cramps waren in de 80’er jaren verantwoordelijk voor de opleving van de garagepunk en dan met name de garagepunk, die flink door rauwe, ongepolijste rockabilly en rhythm & blues beïnvloed werd. Mede door the Cramps verspreidde het garagepunk virus zich wereldwijd. En de gevolgen zijn nu nog te merken.

Neem nu de Italiaanse band Not Moving L.T.D., ook wel bekend als Not Moving, uit Piacenza. Deze band werd in 1982 opgericht en geldt nu als een legende binnen de Italiaanse garagekringen.

Op het Area Pirata label is nu een vinyl EP uit waarop de band bestaat uit Rita Lilith Oberti (zang), Dome La Muerte (gitaar), Antonio Baciocchi (drums) en Iride Volpi (gitaar). Geen bas dus!

De drie nummers op de EP klinken op het eerste gehoor vrij simplistisch. Maar de beste rauwe garagepunk klonk altijd al vrij simplistisch en daardoor pakkend, dus wat dat betreft zit deze band wel goed.
Hun geluid is erg rauw en ongepolijst en er is altijd een dikke fuzzlaag te horen.

Zoals in de opener Lady Wine. Een nummer dat hoorbaar beinvloed is door de “enge” klanken van Link Wray en uiteraard the Cramps. De gitaren klinken hier ontzettend ranzig en Rita Lilith Oberti klinkt behoorlijk naargeestig. Een soort vuilnisbakken garage met een hoog fuzzgehalte. Ook Spider is een dreunende bak fuzz herrie met smerige, stuwende gitaarriffs en weer die gluiperige zang van Rita Lilith.
In het derde en laatste nummer van de EP, Suicide Temple, rockt de band onverstoorbaar verder in een haast Stooges-achtige rocker. Een onweerstaanbare bak viezigheid!

De Italiaanse band Not Moving L.T.D. mag met recht als echte nazaat van the Cramps beschouwd worden!

Tracklist:
01. Lady Wine
02. Spider
03. Suicide Temple

Website: Area Pirata Records