Nick D’Virgilio – Invisible
Format: CD – LP – Digital / Label: Sweetwater Sounds
Release: 2020

Tekst: Joop van Rossem

Echt onzichtbaar kun je Nick D’Virgilio (kortweg NDV) niet noemen: hij stond aan de wieg van Spock’s Beard, speelt sinds 2007 in Big Big Train en verleende hand- en spandiensten aan Genesis, Peter Gabriel, Cirque Du Soleil en Tears For Fears.

‘Invisible’ is zijn tweede soloalbum, na debuut ‘Karma’ (2001) en ep ‘Pieces’ (2011).

Dat de Amerikaanse drummer/zanger/multi-instrumentalist goed ‘ligt’ in het progrockwereldje mag blijken uit de aanwezigheid van diverse bekende gastmusici: Carl Verheyen (Supertramp), Tony Levin (King Crimson, Peter Gabriel), Jonas Reingold (Flower Kings, Karmakanic) en toetsenist Jordan Rudess (Dream Theater).

‘Invisible’ is een sterk, gevarieerd progrockalbum geworden met veel topliedjes. Na het klassiek getinte Prelude zijn dat onder meer het mooie ingetogen titelstuk, het indrukwekkende heavy Turn Your Life Around, het funky, dansbare I’m Gone, de verrassende, bijna onherkenbare versie van de Motown-klassieker Money (That’s What I Want).
De fraaie pianoballad Waiting For No One, de verrukkelijke recht-toe-recht-aan-rocker Snake Oil Salesman, de van een knappe opbouw voorziene rockballad Where’s The Passion.
De ruim zeven minuten klokkende tour de force Mercy en I Know The Way, dat op de radio een kans verdient. Niet alleen is NDV een magnifieke drummer, hij is ook in het gelukkige bezit van een geweldige stem.

Aanradertje !

Tracklist:
01. Prelude
02. Invisible
03. Turn Your Life Around
04. I’m Gone
05. Money (That’s What I Want)
06. Waiting For No One
07. Snake Oil Salesman
08. Where’s The Passion
09. Mercy
10. Overcome
11. In My Bones
12. Wrong Place, Wrong Time
13. Not My Time To Say Goodbye
14. I Know The Way

Website: Nick D’Virgilio