Nallo – Nallo
Format: vinyl LP / Label: Chase Bliss Records
Release: 2019

Tekst: Peter Marinus

Hoe bijzonder is het als een Amerikaanse band een album uitbrengt met daarop een mix van 10CC achtige artrock en het geluid van latere Britrock bands als Radiohead en Muse? En ook nog eens doorspekt met invloeden uit de grunge en het latere werk van Rush?

In het geval van de band Nallo kunnen we gerust van een bijzonder album spreken, dat ook nog eens zeer lekker weg luistert.

De band komt uit Minneapolis en bestaat uit Andrew Ranallo, Blake Pederson en Patrick McCabe en wordt op dit album bijgestaan door Joe Cornelius op de slidegitaar en Matt Latterell op zang.

Hun derde album begint met Anger And Figureheads. Een melodieus, stevig, rocknummer waarop op inventieve wijze het Rush geluid (in hun latere periode) vermengd is met rauwe haast Radiohead-achtige klanken. Het nummer behoudt door de schurende, hoekige gitaarriffs een lekker rauw randje.
Where You Live is een meer ingetogen nummer. Een mid-tempo ballad waarin het 10CC geluid voor het eerst opduikt maar dan in een mix met een gruizig Radiohead-achtig geluid. Ook in Sad At Home is het 10CC geluid terug te vinden in een weemoedig nummer waar ook nog eens een licht grunge randje in zit.
Strangers/Family is in eerste instantie een dromerig en desolaat bonkende pop-rock ballad met een zacht fuzzende gitaar. Op het eind barst het nummer luid fuzzend los.
Fuzzrock kan ook funky klinken! Dat bewijst Gun Act. Een ontspannen groovend nummer met snijdend gitaarwerk en wederom 10CC invloeden (door de Lol Creme-achtige zang). High Time is een losjes deinend en sprankelend nummer met een zonnig geluid en een zacht zwevende slidegitaar van Jac Cornelius.
Die slidegitaar is ook in de afsluiter Grownup te horen maar dan op een gemeen snijdende wijze. Een behoorlijk log voortploegende rocker.

Dit album van Nallo luistert zeer prettig weg en ik durf dit album aan te raden aan de fans van de in deze recensie genoemde invloeden.

Tracklist:
01. Anger And Figureheads
02. Where You Live
03. Sad At Home
04. Strangers/Family
05. Gun Act
06. High Time
07. Grownup

Website: Nallo