Mike Zito – Quarantaine Blues
Format: Digital (free album) / Label: Gulf Coast
Release: 2020

Tekst: Joop van Rossem

Toen duidelijk werd dat de Europese tour door de coronaperikelen geen doorgang kon vinden, besloot Mike Zito om van de nood een deugd te maken en zich toe te leggen om een nieuwe plaat. In slechts twee weken werd het schrijf- en opnameproces afgerond met ‘Quarantaine Blues’ als resultaat.

Dat Zito het coronavirus aanhaalt in zijn teksten, mag geen verrassing heten. Na sterke albums als ‘Keep Coming Back’ (2015 en ‘Make Blues, Not War’ is het opnieuw een sterke cd met af en toe tegen de hardrock aanschurkende songs als Looking Out This Window, Don’t Touch Me (met assistentie van Tracii Guns van L. A. Guns/Guns ‘N’ Roses-faam) en de titelsong, die alles in zich draagt om een tot een toekomstige livefavoriet met ingebouwde publieksparticipatie uit te groeien.

Op gezette tijden schroeft de in St. Louis, Missouri geboren Zito het tempo terug zoals in de aantrekkelijke bluesrockballad Dark Raven. Ook Walking The Street, Call Of The Wild (doet een beetje denken aan Julian Sas) en het lekker lang doorlopende After The Storm verdienen een aparte vermelding in deze recensie. Mike Zito is in het bezit van een prettig doorleefd stemgeluid, speelt gitaar in dienst van de liedjes, liedjes die hij zelf schrijft en nagenoeg allemaal sterk zijn. En dan krijg je dus automatisch een prima album !

Tracklist:
01. Don’t Let The World Get You Down
02. Looking Out This Window
03. Don’t Touch Me
04. Quarantaine Blues
05. Walking The Street
06. Dark Raven
07. Dust Up
08. Call Of The Wild
09. After The Storm
10. Hurts My Heart
11. What It Used To Be

Website: Mike Zito