Mike Tramp – Second Time Around
Format: CD – LP – Digital / Label: Target Records
Release: 2020

Tekst: Joop van Rossem

Mike Tramp, geboren in 1961 en bij de Deense autoriteiten beter bekend als Michael Trempenau, werd het meest bekend als voorman van de Amerikaanse melodieuze hardrockbands White Lion en Freak Of Nature; vanaf 1998 houdt hij zich eveneens onledig met een solocarrière.

De titel van dit album is goed gekozen, want de tien liedjes op ‘Second Time Around’ zijn niet nieuw: Tramp koos de naar zijn idee beste liedjes van het album ‘The Rock ‘N’ Roll Circuz’, dat in 2009 alleen in het eigen Denemarken in de schappen lag.

Hij toog ermee naar de Kopenhaagse Medley Studios om ze daar opnieuw in de lak te zetten. Resultaat is een heerlijk melodieus rockalbum dat wordt gedragen door de zanger met het rauwe randje op de stembanden en de geweldige composities die uit zijn pen rolden.

Die pennenvruchten zitten bomvol aanstekelijke melodielijnen, catchy hooks en refreinen om keihard mee te brullen en ze zouden in een beter muziekklimaat uitstekend gedijen op welk radiostation dan ook en door de airplay een plaatsje veroveren in de hitlijsten.

Wellicht dat NPO Radio 2 of Arrow Rock iets kunnen betekenen voor de promotie van dit tijdloze  rockalbum, met topsongs als All Of My Life, The Road, Anymore, Between Good And Bad, Highway, No Tomorrow, Back To You en het afsluitende When She Cries, een waanzinnig mooie, emotionele ballad.
Als je Tramp hoort zingen “When She Cries, I Just Fall To Pieces” dan geloof je hem.

Onze Deense rockvrienden hebben inmiddels het goede voorbeeld gegeven: het album bereikte nummer zes in de albumlijst aldaar !

Tracklist:
01. All Of My Life
02. The Road
03. Anymore
04. Come On
05. Between Good And Bad
06. Lay Down Your Guns
07. Highway
08. No Tomorrow
09. Back To You
10. When She Cries

Website: Mike Tramp