Recensie: Mick Kolassa – Wasted Youth

 

Mick Kolassa - Wasted Youth

Mick Kolassa – Wasted Youth
Format: CD – Digital / Label: Endless Blues Records
Release: 2021

Tekst: Tom Wouters

Een mooi gevarieerd bluesrock album

Bluesveteraan Mick Kolassa heeft met zijn nieuwe album ‘Wasted Youth’ een mooi gevarieerd bluesrock album gemaakt. Ondersteund door een prima band, The Endless Blues Band, bestaande uit Jeff Jensen (gitaar), Bill Rufino (bas), Rick Steff (keyboards).

Elkaar afwisselend de drummers Jeff Cunningham en Doug McMinn en de blazers Marc Franklin (trompet) en Kirk Smothers (saxes) speelt Kolassa in elf eigen songs en een medley van drie favoriete songs die hem inspireerden het niet bijster vrolijke jaar 2020 van zich af. Niet alleen verloor Kolassa in 2020 zijn vrouw, ook een aantal goede vrienden liet het leven. Toch is Kolassa niet bij de pakken neer gaan zitten, want het album is een mix van songs over verlies en optimistische lovesongs.

Op ‘Wasted Youth’ zijn het de gastmuzikanten die de kers op de taart vormen van de uitstekende songs van Kolassa. Zo  blinken in de titelsong slidegitarist Brad Webb en Eric Hughes op de mondharmonica uit. Heel fraai is ook de lovesong Easy Doesn’t Live Here met mooi gitaarwerk van David Julia.

Darkness To Light is de enige niet-Kolassa song. Het is een medley van drie songs die Mick Kolassa inspireerden om muziek te maken. War’s Slipping Into Darkness, The Youngbloods’ Darkness, Darkness en de oude spiritual Wayfaring Stranger smelten in Kolassa’s versie prachtig samen tot een blues met Alice Hasen op viool.

In de lovesong My Mind Doesn’t Wander vormt mondharmonicaspeler Brandon Santini de kers op de taart, terwijl het album afsluit met de akoestische blues Edge Of A Razor, met Kolassa op vocals en fingerpicking gitaar, Jeff Jensen die de akkoorden speelt en gast Albert Castiglia fraai op slide gitaar.

Met ‘Wasted Youth’ heeft Mick Kolassa een fraai, gevarieerd en doorleefd muzikaal statement gemaakt. Klasse!

Tracks:
01. Throwing Away These Blues
02. Wasted Youth
03. It Hurts To Let You Go
04. I’m Missing You
05. Easy Doesn’t Live Here
06. I Can’t Get Enough
07. Feeling Sorry For Myself
08. Touching Bass
09. Darkness To Light
10. My Mind Doesn’t Wander
11. Pieces Of My Past
12. Edge Of A Razor

Website: https://www.mimsmick.com/