Mavis Staples & Jeff Tweedy – All In It Together
Format: Digital single / Label: Anti- Records
Releasedatum: 2020

Tekst: Peter Marinus

Als er in deze bizarre tijd al iets positiefs opvalt is het toch wel de saamhorigheid die langzamerhand weer in de mensheid lijkt op te duiken. Op allerlei manieren, of maniertjes, proberen we elkaar te helpen.

Zo ook soul legende Mavis Staples, die samen met haar producer Jeff Tweedy, bekend van o.a. Wilco en Uncle Tupelo, het nummer ‘All In It Together’ heeft opgenomen. Een nummer waarvan alle opbrengsten gedoneerd worden aan het “My Block My Hood My City” project in Chicago. Een project, dat er is om de bejaarden van de stad te ondersteunen in hun strijd tegen het COVID-19 virus.

Qua muziek hebben we in dit nummer te maken met een heerlijk The Band-achtig Americana nummer waarin Mavis een duet zingt met Jeff. Uiteraard zitten er in dit nummer ook gospelinvloeden en is een lekker snijdende slidegitaar te horen.

In de teksten roepen Mavis en Jeff de mensheid op om ons, nu en in de toekomst, eens wat nederiger op te stellen. “Everyone is in it, whether you like it or not” en dat is uiteraard een waarheid als een koe. We hebben elkaar nodig en hebben geen behoefte aan vijanden, maar juist aan vrienden. Kortom we moeten het in de nabije toekomst toch stukken beter gaan doen.

Met dit nummer steken Mavis en Jeff de mensheid een zeer mooi muzikaal hart onder de riem!

We kunnen er dankzij Mavis Staples en Jeff Tweedy weer even tegen!

Tracklist:
01.All In It Together

Website: Mavis Staples