Recensie: Lukas Nelson & Promise Of The Real – A Few Stars Apart

 

Lukas Nelson & Promise of the Real - A Few Stars Apart

Lukas Nelson & Promise Of The Real – A Few Stars Apart
Format: CD – LP – Digital / Label: Concord Records
Release: 2021
Tekst: Gerrit Schinkel

 Te bestellen bij o.a. Bol.com

De Amerikaanse rockband Promise of the Real (POTR), is in 2008 opgericht door Lukas Nelson (25 december 1988), zoon van de beroemde Willie Nelson, en drummer Anthony LoGerfo. Beide heren ontmoetten elkaar tijdens een concert van Neil Young en besloten toen samen muziek te gaan maken. Sinds 2015 zijn Lukas Nelson & Promise of the Real ook de begeleidingsband van Neil Young. In 2010 verscheen hun debuutalbum ‘Lukas Nelson & Promise of the Real’.

De COVID-19 pandemie zorgde er voor dat Lukas Nelson & Promise of the Real helaas na tien jaar uitgebreid toeren over de hele wereld een pauze moesten inlassen. Maar deze rustpauze kwam volgens Nelson wel zijn innerlijke rust ten goede en het was ook een mooi moment om te reflecteren.  

Vorige maand verscheen het nieuwe album van Lukas Nelson & Promise of the Real. Het album ‘A Few Stars Apart’ telt elf nummers en werd in drie weken opgenomen in RCA Studio in Nashville met de gelauwerde producer Dave Cobb (o.a. Sturgill Simpson, Chris Stapleton, John Prine, Jason Isbell).

Het album opent met de mooie ballad We’ll Be Alright, waarbij de stem van Lukas af en toe dicht in de buurt komt van die van zijn vader Willie Nelson.

Het tempo gaat omhoog in Perennial Bloom (back to you), een melodieuze rocker met gitaren en drums in de stijl van Tom Petty & the Heartbreakers. In Throwin’ Way Your Love bewijst de band zijn grote klasse.

Het titelnummer A Few Stars Apart, een romantische ballad met piano en orgel, wordt gevolgd door het funky No Reason, met fraaie baslijnen en opvallende percussie.

In het folky Leave ‘em Behind wordt weer uitstekend gemusiceerd, met een strakke ritmesectie en Logan Metz op banjo. Na de strakke gitaarrocker Wildest Dreams, wederom in de beste traditie van Tom Petty, bewijst Nelson een soulvolle zanger te zijn in de met lekkere baslijnen en tinkelende piano aan het eind versierde ballad Giving You Away.

Het samen met Rina Ford geschreven Hand Me A Light is een prachtige countryballad met mooie harmonieën. De stem van Lukas lijkt in de uptempo jazzy countrysong More Than We Can Handle ook weer op die van vader Willie. Het slotnummer Smile is een zeer fraaie pianoballad.

Conclusie:
Met ‘A Few Stars Apart’ hebben Lukas Nelson & Promise of the Real wederom een uitstekend album afgeleverd waar de energie van af spat.  

Tracks:
01. We’ll Be Alright
02. Perennial Bloom (Back To You)
03. Throwin’ Away Your Love
04. A Few Stars Apart
05. No Reason
06. Leave ‘em Behind
07. Wildest Dreams
08. Giving You Away
09. Hand Me A Light
10. More Than We Can Handle
11. Smile

Line-up:
Lukas Nelson – zang, akoestische gitaar, elektrische gitaar, piano
Logan Metz – banjo, lap steel, mellotron, orgel, piano, wurlitzer, backing vocals
Dave Cobb – akoestische gitaar
Anthony LoGerfo – drums
Corey McCormick – (contra) bas, mellotron, backing vocals
Tato Melgar – percussie
Rina Ford – zang

Website: Lukas Nelson