Lloyd Jones – Tennessee Run
Format: CD / Label: VizzTone Label Group
Release: 2020

Tekst: Gerrit Schinkel

De uit Portland, Oregon, afkomstige zanger-gitarist Lloyd Jones draait al heel wat jaren mee in de muziekscene. Hij werkte samen met o.a. Earl King, Charlie Musselwhite, Big Mama Thornton, Otis Clay, Marcia Ball, Bonnie Raitt, Delbert McClinton, Taj Mahal, BB King, Dr. John, Buddy Guy, Junior Wells en Albert Collins. Zijn songs zijn gecoverd door Clarence ‘Gatemouth’ Brown, Coc Montaya, Joe Louis Walker, Michael Burks en Curtis Salgado. Jones heeft tientallen prijzen en onderscheidingen gekregen, toert veel, staat op veel festivals en is regelmatig gast op de zgn. Sandy Beaches Cruises van Delbert McClinton.

September kwam er weer een nieuw album van Lloyd Jones uit. Het basisconcept voor ‘Tennessee Run’ werd gelegd in januari 2019 tijdens een Sandy Beach Cruise. Lloyd ging aan de slag met het schrijven van songs en alle tracks werden daarna o.l.v. producer Kevin McKendree opgenomen in diens Rock House Studios in Franklin, Tennessee.

 Met You Got Me Good wordt de vaart er meteen in gezet. Heerlijke uptempo soul met blazers. Ook met Me & You wordt het tempo er goed ingehouden met een lekkere gitaarsolo en een scheurende sax. De Texaanse zangeres Teresa James is te horen in de met fraaie pianoklanken versierde boogie I Wish I Could Remember You.
Funky en James Brown-achtig klinkt Where’s My Phone  en de schitterende blazers voeren de luisteraar in de soulslijper A True Love Never Dies naar de tijd van de Memphis soul van de jaren ’60 en ‘70.
Via Bayou Boys belanden we met percussie, blazers en een prachtige orgelsolo midden in de sferen van New Orleans. Prachtig is het duet met Delbert McClinton in Everybody’s Somebody’s Fool, waarna het tempo in de bluesy shuffle Turn Me Loose, met de soulvolle blazers, gitaar en een sprankelende pianosolo weer omhoog gaat.
De geest van Dr. John is aanwezig in That’s All I Want. Love Is Everything is een stevige soulstamper met heerlijke backing vocals van Etta Britt en Jackie Wilson.
Kevin McKendree is niet scheutig met zijn orgel en piano in Chicken Bones en ook in het honky tonk-achtige Every Time We Meet strooit hij naast de intense zang van Jones en de backing vocals overvloedig met orgeltonen.
Het funky Dilly dally wordt gedomineerd door de wah wah gitaar van Jones en met Chevrolet Angel wordt het album in stijl afgesloten.  

Conclusie:
‘Tennessee Run’ is een uitstekend en gevarieerd album waar de authentieke R&B van afdruipt.

Tracks:
01. You Got Me Good
02. Me & You
03. I Wish I Could Remember You
04. Where’s My Phone
05. A True Love Never Dies
06. Bayou Boys
07. Everybody’s Somebody’s Fool
08. Turn Me Loose
09. That’s All I Want
10. Love Is Everything
11. Chicken Bones
12. Every Time We Meet
13. Dilly Dally
14. Chevrolet Angel

Line up:
Lloyd Jones – gitaar, zang
Kevin McKendree – keyboards
Steve Mackey – bas
Kenneth Blevins – drums
Jim Hoke – tenor saxofoon
Quentin Ware – trompet
Roy Agee – trombone
Etta Britt – backing vocals
Jackie Wilson – backing vocals
Reinhardt Melz – percussie

Website: Lloyd Jones