Recensie: Little Hat -Wine, Whiskey & Wimmen

 

Little Hat -Wine, Whiskey & Wimmen
Format: CD / Label: Rhythm Bomb Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Met het trio Little Hat heeft Nederland er weer een brandende, schroeiende garagebluesformatie bij! Een trio, dat bestaat uit Willem van Dullemen (gitaar), Machiel Meijers (zang, harmonica) en Paolo Stigter (drums). Muzikanten met een verleden in bands als Tip On In, The Groovetones en Stackhouse.

En basloos…

Hun debuutalbum is als zeer onstuimig, rauw en schurend te omschrijven. Pure garageblues dus!

Met hun cover van het Jerry Morris nummer Clema zet het trio gelijk de juiste toon. In een smerige uptempo rocker met scheurend harmonicaspel van Machiel Meijers en diens vurige zang, de bonkende drums van Paolo Stigter en de hard twangende gitaar van Willem van Dummelen.

Cutie Named Judy, van Jerry McCain, is zo mogelijk nog rauwer. Een spetterende rocker, knallend als Little Richard in zijn wilde jaren met ziedend slidespel van Willem van Dullemen.

Cat Squirrel is een pompende cover van de Dr. Ross, The Harmonica Boss, boogie met een broeierig schroeiende harmonica en gekwelde zang.
Little Walter’s Just Keep Lovin’ Her krijgt een onstuimig stuwende bewerking met de vurige harmonica in de hoofdrol.

In J.D. Miller’s If You Think I’ve Lost You gaat het tempo ietsjes omlaag in een evengoed ongepolijst voortbonkende shuffle. Big John From Mississippi van Titus Turner heeft overduidelijke My Babe trekjes.

Gimme Back My Wig klinkt onstuimig en rauw zoals het bij een Hound Dog Taylor cover hoort. Ook in de slowblues Ora Nelle Blues van Little Walter blijft Little Hat zijn schurende ongepolijste geluid behouden.

Het zijn de vurig rockende nummers zoals het energieke Barefoot Rock en het rauw raggende Boogie In The Park, van Joe Hill Louis, die het vlammende Little Hat geluid het beste laten horen.

‘Wine, Whiskey & Wimmen’ van Little Hat is een geweldig ongenadig rauw garageblues album van eigen bodem.

Website: Little Hat