Lachy Doley – Voodoo Child (Slight Return)
Format: 7” single / Label: Independent
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Lachy Doleyviert dit jaar zijn 10-jarig jubileum als muzikant. Hij wordt gezien als een Australische top sessie toetsenist, die onder meer actief was bij Powderfinger en Jimmy Barnes.

Ook solo is hij behoorlijk actief. Zijn soloactiviteit hebben hem de bijnaam de “Hendrix van de toetsen” opgeleverd.  En dat is niet zo verwonderlijk aangezien Lachy geluiden uit zijn keyboard, de “Whammy clavinet”, tovert, die nauwelijks van een luid brullende en gierende gitaar te onderscheiden zijn.

Samen met engineers Bob Ludwig en Kevin Shirley heeft Lachy nu een cover van het Hendrix nummer “Voodoo Chile” uitgebracht en het is haast niet te geloven dat we hier met geluiden uit zijn “Whammy clavinet” te maken hebben! Lachy produceert een gierend, smerig geluid dat nauwelijks van het geluid van een vurige gitaar te onderscheiden valt, al kermend en kreunend.

Voodoo Child (Slight Return) wordt op de Stevie Ray Vaughan manier gebracht en dit is een klasse cover, die menig gitarist op de vlucht zal doen jagen!

De Hendrix der toetsen, inderdaad!!!

Ik roep alle toetsenisten op om ook eens lekker op de “Whammy” toer te gaan!

Tracklist:
01. Voodoo Child (Slight Return)

Website: Lachy Doley