Kosmik Boogie Tribe – Let’s Rock The Fuck Out!!! Vol. 1
Format: CD – LP – Digital / Label: Blues For The Red Sun Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Mijn moeder had mij er al voor gewaarschuwd. Ik mocht van haar niet omgaan met langharig werkschuw tuig dat alleen maar bezig was met drank, meiden en harde rock.

Maar eigenwijs als ik ben heb ik haar advies compleet in de wind geslagen en ben inmiddels zwaar verslaafd geraakt aan de gore onbehouwen klanken van de Noorse band .

Een band uit Gamblebyen, Oslo, die bestaat uit een vijftal rauwdouwers die een verleden hebben in bands als Lonely Kamel en The Good The Bad And The Zugly.

Hun motto is “the deafer you get, the harder you play” en ik laat mij via hun nieuwste album met groot plezier stokdoof maken.

Van het begin tot het eind van het album raggen de Noren er vreselijk smerig op los.

Het gaat meteen al helemaal los in de boerse rocker Dirty Farmer met een zanger die zijn stembanden compleet aan gort brult en met een uitzinnig gierende fuzzgitaarsolo.

De band ragt genadeloos door met Shitkicker. Een smerig loom nummer in de beste vunzige garagerocktraditie waarin via de zang ook AC/DC invloeden binnensluipen. De mannen blijken van het gevaarlijke soort te zijn. “Hey boys and girls, you’re absolutely right, we’re gonna fuck you in the ass all night…”
In de vunzige rocker Who’s A Punk klinkt de band als een mix van the Heartbreakers en the Ramones. Which Doctor?  barst onstuimig en goor los met huilende zang en een geluid waarbij the New York Dolls zeer nabij zijn. Wat een ontzettend lekker supersmerig nummer!
Het tempo ligt in de Johnny Thunders achtige rocker Pablo Was Here iets lager, wat echter niet geldt voor de intensiteit. In de pompende boogierocker Who’s Got The Cash gaat de band er weer in volle vaart tegenaan en ze blijken ook totaal niet bescheiden te zijn. “We’re the greatest of them all”!
Ik eet mijn sokken op als Levande Begravd niet “levend begraven” betekent. Een gore pomprocker van grote klasse. Als dit stelletje ongeregeld ooit levend begraven zou worden voorspel ik nu al een groot aantal boogie molshopen. Via Disco Junkies komen we erachter dat de band niets van disco wil weten in een niet te stuiten door raggende rocker.
In de broeierige rocker Slow Death duikt zelfs een Bintangs-achtig rhythm & bluesgeluid op. De titel Piss, Punk And Pie zegt alles over het geluid van deze song. Onbehouwen raggend en smerig!
De afsluiter That’s What Mama Said klinkt als een boogiejam, opgenomen in een naar schraal bier stinkend oefenhol.

Ik ben blij dat ik mijn moeder’s advies niet opgevolgd heb en ik blijf deze Noorse smeerpijpen volgen!

Tracklist:
01. Dirty Farmer
02. Shitkicker
03. Who’s A Punk
04. Which Doctor?
05. Pablo Was Here
06. Who’s Got The Cash
07. Levande Begravd
08. Disco Junkies
09. Slow Death
10. Piss, Punk And Pie
11. That’s What’s Mama Said

Website: Kosmik Boogie Tribe