Recensie: Ken Hensley – My Book Of Answers

 

Ken Hensley - My Book Of Answers

Ken Hensley – My Book Of Answers
Format: CD – LP – Digital / Label: Hear No Evil – Cherry Red
Release: 2021
 Tekst: Joop van Rossem

De rechtgeaarde classic rockliefhebber heeft ze nog altijd op het netvlies gebrand staan: July Morning, Easy Livin’, Look At Yourself en Lady In Black, liedjes waarmee de Britse hardrockband Uriah Heep wereldberoemd werd en waarvoor Ken Hensley (mede)verantwoordelijk was als componist, terwijl hij op laatstgenoemde liedje de leadzang op zich nam.

Helaas is de in Hertfordshire geboren toetsenist/gitarist/zanger, die samen met Keith Emerson en Rick Wakeman wordt gezien als vernieuwer van het gebruik van keyboards in de rockmuziek, niet meer onder ons want op 4 november van het vorige jaar blies hij na een kort ziekbed zijn laatste adem uit.

Hensley was tot 1981 lid van Uriah Heep, waarna hij zich tot 1984 aansloot bij de Amerikaanse rockgroep Blackfoot. In de jaren nul was hij weer actiever op het platenfront, zoals op het fraaie album ‘Blood On The Highway’ (2007) en op enkele albums als ‘Ken Hensley & Live Fire’.

Deze zwanenzang kwam net voor zijn overlijden tot stand in samenwerking met de Russische fan en dichter Vladimir Emelin, wiens gedichten door Hensley werden vertaald en van muziek voorzien.

Het is voor die eerder aangehaalde classic rockfan een lekker maaltje met knappe rockende composities als Right Here, Right Now, dat wel wat Heep-genen in zich draagt, The Cold Sacrifice, maar ook met fraaie rockballads als Cover Girl, Suddenly en The Darkest Hour.

Een waardig afscheid van een groot rockartiest !

Tracklist:
01. Lost (My Guardian)
02. Right Here, Right Now
03. The Cold Sacrifice
04. The Silent Scream
05. Cover Girl
06. Light The Fire (In My Heart)
07. Stand (Chase The Beast Away)
08. The Darkest Hour
09. Suddenly
10. The Darkest Hour (alternative version)

Website: Ken Hensley