Recensie: Kelly’s Lot – Where And When

 

Kelly’s Lot - Where And When

Kelly’s Lot – Where And When
Format: CD / Label: Independent
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Dat je als bluesband krachtig over wilt komen betekent niet altijd dat je dan per se elektrische gitaren en flink wat decibellen nodig hebt. Dat bewijst dit nieuwe album van de Amerikaanse band Kelly’s Lot uit Los Angeles.

Alles op dit album is namelijk akoestisch. En de band klinkt hierdoor niet minder krachtig dan een elektrische bluesband!
De band bestaat al 27 jaar en die ervaring is terug te horen in het geluid van Kelly Zirbes (zang), Perry Robertson (gitaar), Doug Pettibone (gitaar) en David Grover (bas).

Het vijftiende album van Kelly’s Lot is deels gevuld met eigen nummers en deels met covers.

Stronger is een eigen nummer. Een luie shuffle met een warme stuwende bas, fel priemend akoestisch gitaarwerk en de intieme bluesy stem van Kelly Zirbes

Howlin’ Wolf’s Somebody In My Home is in handen van Kelly’s Lot veranderd in een zeer intiem bluesnummer met prachtig sfeervol slidewerk.

De intieme folky blues van Heaven klinkt vervolgens bij vlagen lekker stuwend. In Lost laat de band zich van haar desolate kant horen in een indringend schurend nummer.

Where And When klinkt een stuk luchtiger met een ontspannen pompend ritme en venijnige gitaarriffs. Ook het warm swingende Black Eye Blues heeft een luchtig en evengoed krachtig geluid.

De cover van Ma Rainey’s Jealous Hearted Blues klinkt loom en broeierig terwijl Robert Johnson’s Stones In My Passway behoorlijk intens klinkt met een bijpassend snerpend slidegeluid.

Krachtig, indringend en intiem. De trefwoorden voor dit prima nieuwe album van Kelly’s Lot.

Tracklist:
01. Stronger
02. Somebody In My Home
03. Heaven
04. Jealous Hearted Blues
05. Lost
06. Nature
07. Where And When
08. Stones In My Passway
09. That Fool
10. Black Eye Blues
11. Ship

Website: Kelly’s Lot