José James – I Need Your Love (single)
Format: CD single / Label: Rainbow Blonde Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

In de soulkringen, en dan met name in de r &b, kringen, is de naam José James al een redelijk gevestigde naam. Deze zanger met zijn satijnzachte baritonstem en zowel Iers als Panamees bloed in zijn aderen werd door DJ Gilles Peterson getekend voor diens Brownswood label waarop in 2007 het debuutalbum ‘The Dreamer’ verscheen. Daarna verschenen er van José James nog albums op de befaamde jazzlabels Impulse en Blue Note.

De stijl van José James valt zeer zeker niet in de gelikte r &b stijl maar veel meer in de ontspannen jazzy soulhoek met als extra aanvulling aan de relaxte hiphop van De La Soul herinnerende zachte funky grooves.

De single I Need Your Love is een voorbode van een (binnenkort) te verschijnen nieuw album. Op de single wordt José vocaal bijgestaan door Ledisi, een dochter van Larry Saunder en de jazztrompet van Christian Scott.

Het resultaat is een zeer intieme ballad met zacht tokkelende gitaren en de zachte jazztrompet van Christian Scott. José heeft een zeer soepele ontspannen soulstem die zeer goed past in dit intieme groovende nummer.
Een nummer waarin soul, jazz, r &b en hiphop op een zeer gepaste, intieme wijze worden samengevoegd. Hierdoor zou dit nummer wel eens de liefhebbers van zowel een artiest als D’Angelo of Donny Hathaway als de relaxte hiphop van De La Soul kunnen aanspreken.

Kom maar op met dat nieuwe album!

Kom maar op met dat nieuwe album!

Tracklist:
01. I Need Your Love

Website: José James