Jerry Williams/Swamp Dogg – Oh Lord, What Are You Doing To Me/If You’re Leaving (Take Me With You)
Format: vinyl 7” / Label: Soul 4 Real Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Deze single lijkt in eerste instantie een zogeheten “splitsingle” te zijn aangezien je er twee artiestennamen op tegenkomt, nl. Jerry Williams en Swamp Dogg.

Het gaat hier echter om één artiest, Swamp Dogg, geboren als Jerry Williams. Onder de soulliefhebbers is deze zanger, componist en producer behoorlijk populair.

Begin dit jaar bracht hij, onder de naam Swamp Dogg, nog het prima album ‘Sorry You Couldn’t Make It’ uit.

Op deze single gaat het om ouder werk. De precieze data ontbreken maar ik schat dat Oh Lord, What Are You Doing To Me uit de 60’s komt. Een nummer, dat geschreven is door Bert Keyes (o.a. producer van the Shirelles en the Manhattans) en Luther Dixon, een componist wiens nummers door o.a. Elvis Presley, the Beatles, B.B. King en Dusty Springfield werden opgenomen.

Het gaat hier om een rijkelijk georkestreerde soulballad, die qua geluid in de Dusty Springfield hoek zit. Jerry’s scherpe stem geeft dit nummer toch een duidelijk Swamp Dogg soulgeluid.

De B-kant, If You’re Leaving (Take Me With You), vermoedelijk uit de 70’s, werd door Jerry zelf geschreven en opgenomen als Swamp Dogg.

In dit geval hoor je een heel intieme soulballad met de zeer indringende zang van Jerry, die slechts door een pompende soulpiano begeleid wordt.

Deze single bied je de mogelijkheid om je Swamp Dogg collectie compleet te maken.

Een single met twee uitstekende soulnummers!

Tracklist:
01. Jerry Williams: Oh Lord, What Are You Doing To Me
02. Swamp Dogg: If You’re Leaving (Take Me With You)

Website: Swamp Dogg