Recensie: Hot Breath – Rubbery Lips

 

Hot Breath - Rubbery Lips

Hot Breath – Rubbery Lips
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: The Sign Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Ik begin mij zo langzamerhand toch af te vragen waarom het is dat de meeste Zweedse bands zo ongelooflijk energiek en rauw klinken. Zit er iets in het Zweedse water of in het knäckebrød? Deze vraag kwam bij mij bovendrijven na beluistering van het debuutalbum van de band Hot Breath uit Göteborg.

Zij klinken namelijk als een spetterende mix van het geluid van the Runaways met de energie van bijvoorbeeld AC/DC.

De band bestaat uit Jennifer Israelsson (zang, gitaar), Karl Edfeldt (gitaar), Anton Frick Kallmin (bas) en Jimmy Karlsson (drums).

Met zangeres Jennifer Israelsson heeft de band haar eigen Joan Jett/Cherie Currie in huis. Een ongepolijste, brutale zangeres.

Er wordt gelijk zeer energiek geopend met de no-nonsense rocker Right Time, een nummer met een flinke dot garagepunk in het geluid. Dit nummer ramt er goed in.

De band gunt zichzelf geen rust want er wordt hoekig door gerockt in Magnetic. Een staccatorocker met een onontkoombaar magnetisch geluid.De Runaways invloeden liggen er duimendik bovenop in Last Barang, een venijnige rocker met genadeloze riffs.

De energie is nog steeds niet op in de volgende stomende rocker What You’re Looking For, I’ve Already Found met zijn massieve riffs.

Dan komt de band toch even tot rust in het intieme poppy Who’s The One… Het gaspedaal gaat weer volledig in in de hoekige, Runaways-achtige, garagerocker Adapted Mind, gevolgd door het felle Turn Your Back.

De afsluiter van het album, Bad Feeling, klinkt als een gore mix van the Runaways en Roxette. Zeer aanstekelijk en rauw dus!

Dit debuutalbum van Hot Breath staat garant voor tomeloze, opwindende rock!

Tracklist:
01. Right Time
02. Magnetic
03. Last Barang
04. What You’re Looking For, I’ve Already Found
05. Who Is The One…
06. Adapted Mind
07. Turn Your Back
08. One Hot (To The Body)
09. What To Do
10. Bad Feeling

Website: Hot Breath