Harry Jordan – Good Time With A Bad Thing
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Zangeres Harry Jordan uit het Britse Birmingham is nou precies het soort meisje waar je ouders je vroeger voor waarschuwden. Brutaal, uitdagend en meedogenloos. En daardoor ook zo onweerstaanbaar.

Het is niet voor niets dat zij de Queen Of Rockabilly Wanda Jackson tot haar fans mag rekenen. Harry is pas 27 jaar en werd door de BBC al eens uitgeroepen tot BBC Introducing Artist Of The Week.

Begeleid door haar band Toby Smith, Tommy Greaves, Kris Hill en Michelle Dawer komt zij nu met een cd met hierop zeven nummers.

In de meeste nummers steekt zij het 50’s rockabilly geluid in een vers jasje en in sommige nummers begeeft zij zich op een meer punky geluid.

Zo heeft de opener Good Time With A Bad Thing dezelfde rauwe rockabilly stijl als die van Wanda Jackson. Een hoekig riffend nummer met rockabilly (de twanggitaar) en een Clash-achtig punkgeluid.
Dat wordt gevolgd door het soepel boppende Devil In A Push Up Bra. Rauw boppende rockabilly met Harry, die zich ontpopt als een gemene Devil In A Push Up Bra (check de albumhoes maar eens). “You can run, but you won’t get far…”.
Ook in Bad Woman is Harry “bad to the bone” in een wild pompend rockabillynummer met een smerig garagepunk geluid. Er is echt geen ontkomen aan deze vervaarlijk swingende rockabilly vamp! Harry bopt onverstoorbaar verder in Magic 8 Ball op een hoekig pompende manier.
Verrassend genoeg is Wild Wild West geen wild rockabilly nummer maar een lome deiner waarin een Spaghetti Western sfeertje hangt en waarin Harry’s zang aan de Shangri-La’s doet denken. Spaghettipop? Hunter zit vol met “The Jean Genie”-achtige gitaarriffs en is een Billy Idol-achtige gemeen riffende rocker.
Het vurig pompende en boppende rockabillynummer One Night Love Affair sluit het album spetterend af.

De muziek op dit album van Harry Jordan heeft hetzelfde effect als haar lippen. Als je er eenmaal door aangeraakt wordt kom je er nooit meer los van….

Tracklist:
01. Good Time With A Bad Thing
02. Devil In A Push Up Bra
03. Bad Woman
04. Magic 8 Ball
05. Wild Wild West
06. Hunter
07. One Night Love Affair

Website: www.facebook.com/ITSHARRYJORDAN