Recensie: Grinder Blues – El Dos

 

Grinder Blues - El Dos

Grinder Blues – El Dos
Format: CD – Vinyl LP / Label: Metalville Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Te bestellen bij o.a. Bol.com

Zanger-bassist Doug Pinnick is inmiddels de 70 gepasseerd maar is nog steeds niet te stuiten. We kennen hem allemaal als lid van de band King’s X maar daarnaast is hij al geruime tijd solo actief en actief met projecten als KXM, Pinnick Gales Pridgen, the Mob en Supership.

En nu met Grinder Blues. Een trio dat naast Doug bestaat uit de broers Jabo Bihlman (gitaar) en Scot Bihlman (drums).

Op dit door Miles Fulwider geproduceerde album laat het trio hun liefde voor Classic bluesrock op ons los. En ze doet dat met een volledige rauwe overgave.

Zo begint het album met een vibrerende zwiepende slidegitaar in Another Way Round. Een log en funky bluesrocknummer, dat broeit en smeult en met intens vlammend Hendrix-achtig gitaarspel.

Grinder Blues pompt daarna stug door met de bluesrockshuffle Everybody dat iets meer in het Stevie Ray Vaughan straatje zit.

Dan volgt de smerig groovende funky blues van Gotta Get Me Some Of That. Een nummer met een Living Colour-achtige intensiteit en vlammend gitaarwerk.

Het geluid van Led Zeppelin duikt een aantal keren op. Bijvoorbeeld in Who Wants A Spankin’. Een nummer met een superzware funkbas van Doug Pinnick. Als het om dit soort “billenkoek” gaat, sta ik vooraan!

Ook in When The Storm Comes zitten Zeppelin invloeden maar dan meer van de mystieke kant. Broeierig groovend op een bed van zwiepende slidegitaar klanken.

Ook het geluid van Soundgarden is aanwezig. Somebody mengt het geluid van Doug’s King’s X met het zware Soundgarden geluid met een intens resultaat. In het hoekig groovende Hold Me Close duiken Beatles invloeden op. Hand Of God opent met Oosterse mystieke zang waarna een loom, rauw pompend en zwiepend rocknummer onstaat.

De uitzinnige en razende sliderocker King Without A Throne sluit dit album af.

Een album, dat zeer overtuigend, aantoont dat Doug Pinnick nog geen enkel teken van slijtage vertoont. Een dikke bluesrock aanrader!

Tracklist:
01. Another Way Round
02. Everybody
03. Gotta Get Me Some Of That
04. Who Wants A Spankin’
05. When The Storm Comes
06. Somebody
07. Keep Away
08. Hold Me Close
09. Hand Of God
10. King Without A Throne

Website: https://www.grinderblues.com/