Recensie: Gaby Jogeix – Meanwhile In New Orleans

 

Gaby Jogeix - Meanwhile In New Orleans

Gaby Jogeix – Meanwhile In New Orleans
Format: CD / Label: Engelhardt Media Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Album nummer vier van de Spaanse zanger-gitarist Gaby Jogeix uit Bilbao. Voor velen zal dit de eerste kennismaking met deze artiest zijn. En ik kan mij een slechtere kennismaking voorstellen.

Het nieuwe album van Gaby is namelijk een heel prettig bluesrock album geworden waarin hij op een prima wijze een rauw broeierig swamprock geluid combineert met meer soulvolle nummers.

Gaby wordt hierbij bijgestaan door producer Alain Baudry (drums), Eddie Christmas (drums), Kenny Shaw (bas), Tom Worrell (piano, orgel, keyboards) en de backingvocals van Dana Abbot en Jamey Saint Pierre.

Het album werd in New Orleans opgenomen in de Marigny Studios, gevestigd in een oude “dancehall” waar o.a. Fats Domino ooit optrad.

Gaby gaat van start met het loom groovende Right Way To Love You. Een losjes swingend funky bluesrock nummer met soulvolle zang van Gaby, die hier bescheiden te horen is met zijn priemende gitaar. Een zeer overtuigende opener!

Het geluid wordt in Fair Green een stuk rauwer in een snijdend dreunend nummer met Gaby’s hard fuzzende gitaar. In My Dying Hour is In My Time Of Dying maar dan op een broeierige funky swamp manier met Gaby op de vurig snijdende lap steel gitaar.

Ook Feel Like Making Love klinkt rauw en zweterig. De soulkant van Gaby komt ruim aan bod in het intieme Got A Baby Coming en het loom groovende Shine On You. In de funky soulblues The Other Side lijken Chris Rea (de zang) en de funky blues met elkaar vermengd te zijn.

Gaby gaat met het intieme The Moon Is Here en het zacht pompende I’m Gonna Get There de kant van de soulpop op.

In Preaching keert hij terug naar het rauwe zweterige bluesgeluid in een donker dreigend nummer.

De afsluiter van het album Keep Your Lamps is een schurend swampblues nummer met Gaby’s knarsende lap steel in de hoofdrol.

Met ‘Meanwhile In New Orleans’ hebben we er weer een prima afwisselend bluesrock album bij.

Tracklist:
01. Right Way To Love You
02. Fair Green
03. Got A Baby Coming
04. The Other Side
05. In My Dying Hour
06. Shine On You
07. Feel Like Making Love
08. The Moon Is Here
09. I’m Gonna Get There
10. Preaching
11. I’ll Get Back Again
12. Keep Your Lamps

Website: Gaby Jogeix