Recensie: Ericson Holt – 99 Degrees

 

Ericson Holt - 99 Degrees

Ericson Holt – 99 Degrees
Format: CD / Label: Conch Town Music
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Een zeer aangenaam en divers album

Zanger-pianist Ericson Holt uit Virginia is een ervaren muzikant, die al podia deelde met onder meer Allison Moorer, Delbert McClinton en the Mavericks. Op zijn derde album, ’99 Degrees’, dat werd opgenomen met co-producer Ian Shaw, bewijst Ericson, dat hij een zeer veelzijdige artiest is.

Er staan gruizige rockers op het album, soulvolle, intieme ballads en soepele New Orleans funk.

De muzikanten op het album zijn stuk voor stuk ervaren musici. The McCrary Sisters (backing vocals), Kevin McKendree (Hammond B3), Joe MacMahan (gitaar), Dave Santos (bas) en Kenneth Blevins (drums).

Geopend wordt met de rauwe rocker Walkin’ In Our Sleep. Ericson’s stem klinkt zeer doorleefd en heeft iets weg van de stem van Leon Russell. In het nummer duiken invloeden op als Warren Zevon en R.E.M. Clever Girl is vervolgens een ontspannen swingende bluesy shuffle met lekker soulvol Hammond B-3 spel.

Empty Without A Secret gaat meer de verozrgde rock-pop van Bruce Hornsby & the Range op. Ericson klinkt lui en soulvol in 99 Degrees, een nummer dat zich kan meten met het beste werk van Paul Carrack.

Walkin’ On Bourbon Street is een groovend eerbetoon aan New Orleans. Ericson en zijn band klinken hier als de betere “second line train”. Ook in het lome I’m Gonna Pay hangt het funky New Orleans geluid. Lui groovend op een haast Dr. John-achtige wijze.

De ballads op dit album klinken intiem en soulvol zoals Help Us Now en Have Mercy.

Het derde album van Ericson Holt is een zeer aangenaam en divers album geworden!

Tracklist:
01. Walkin’ In Our Sleep
02. Clever Girl
03. Empty Without A Secret
04. 99 Degrees
05. Sweet On You
06. Beautiful World
07. Walkin’ On Bourbon Street
08. I’m Gonna Pay
09. Help Us Now
10. Have Mercy

Website: https://ericsonholt.com/