Emma Swift – Blonde On The Tracks
Format: CD – Vinyl – Cassette – Digital / Label: Tiny Ghost Records – Continental Record services
Releasedatum: 2020

Tekst: Peter Marinus

Zangeres Emma Swift komt met een nieuw album, dat geheel gevuld is met covers van Bob Dylan nummers. Waarom heeft zij hiervoor gekozen? Omdat haar inspiratie voor het schrijven van nieuwe, eigen, nummers compleet was opgedroogd na een periode vol depressies.

En gezegd moet worden dat dit allemaal schitterend heeft uitgepakt. Emma heeft er namelijk niet voor gekozen om de Dylan nummers klakkeloos na te spelen maar heeft er een geheel eigen, zeer intieme, draai aangegeven.

Emma wordt op haar album bijgestaan door de Britse gitarist Robyn Hitchcock (bekend als lid van the Soft Boys en zijn solowerk), Patrick Sanson (gitaar, bas, keyboards, percussie), Thayer Serrano (pedal steel), Jon Estes (bas) en Jon Radford (drums, percussie).

 

Het heldere, zalvend zachte, stemgeluid van Emma geeft de nummers automatisch een zeer intieme dimensie.

Zoals in de opener Queen Jane Approximately, dat een zacht deinende countryrock versie heeft gekregen met een mystiek woud van sprankelende Byrds-achtige gitaren.
I Contain Multitudes is een iets onbekender Dylan nummer en klinkt hier als een breekbare akoestische ballad met Katie Melua-achtige dromerige zang en een statig orgel. Ook One Of Us Must Know is een minder bekend Dylan nummer, die donker en desolaat klinkt met prachtig zwevend pedal steel spel van Thayer Serrano. Door het warm rollende orgel klinkt The Man In Me behoorlijk the Band-achtig. Emma’s stem klinkt in het zacht galmende Going Going Gone met wederom hemels pedal steel spel.
In de afsluiter You’re A Big Girl Now is de Dylan compositie omgeturnd tot een Katie Melua-achtige schoonheid met een intiem priemend George Harrison-achtige gitaar.

Dit album van Emma Swift bewijst dat zij op een prima manier uit haar depri-periode is gekomen. Een prachtig intiem album!

Tracklist:
01. Queen Jane Approximately
02. I Contain Multitudes
03. One Of Us Must Know
04. Simple Twist Of Fate
05. Sad Eyed Lady Of The Lowlands
06. The Man In Me
07. Going Going Gone
08. You’re A Big Girl Now

Website: Emma Swift