Dudley Taft – Cosmic Radio
Format: CD – Digital / Label: American Blues Artists Group Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Voor de bluesrock liefhebbers, die hun bluesrock vooral hard en rauw willen hebben en met weemoed terugdenken aan de hoogtijdagen van Pat Travers en Johnny Winter heb ik een prima kadotip voor de komende feestdagen! Koop het nieuwe, alweer negende, album van Dudley Taft !

Deze zanger-gitarist uit Midwest USA brengt zijn bluesrock namelijk ontzettend rauw. Dat komt vooral door zijn branderige schurende en vooral harde gitaargeluid.

Dudley zat in het verleden in bands als Sweet Water en Second Coming en laat zich op zijn nieuwe album omringen door drummers Jason Petterson (van de band Cry Of Love) en Walfredo Reyes, Jr. (o.a. Chicago en Steve Winwood), bassist Kasey Williams en bassist John Kessler.

Doordat Dudley’s dochter Ashley Charmae door de Corona perikelen noodgedwongen thuis in quarantaine belandde was dat voor haar een prima gelegenheid om de backingvocals (en op 1 nummer de leadvocals) te verzorgen.

Het titelnummer, Cosmic Radio, knalt er gelijk stevig in. Een dreunend nummer met rauwe zang van Dudley en zijn vlammende gitaar. Een aanstekelijk nummer, dat in het refrein zelfs Cheap Trick trekjes vertoont.
Left In The Dust dreunt zo mogelijk nog harder en is een stevig pompend numer in de beste Pat Travers stijl. Het gaspedaal wordt in The Devil flink ingetrapt met een felle uptempo rocker met onheilspellend raggend gitaarwerk als resultaat.
Goin’ Away Baby is een cover van een Jimmie Rodgers nummer en hier gaat Dudley op de funky toer maar dan wel op zijn geheel eigen, rauw bijtende, wijze. One In A Billion is een trage donker gonzende bluesrocker waarin Dudley zijn gitaar op zijn “Hendrix” laat kreunen en gieren.
Vervolgens is The End Of The Blues een luchtig groovend nummer met zowel bijtend als zwevend gitaarwerk en dochter Ashley’s engelachtige backingvocals. Zij verzorgt de zang in de gevoelig zwevende slowblues Relentless en doet dat op een zeer intieme wijze.
All For One opent met een kreunende distorted gitaar en is een loom, tegen Stoner Rock aanleunend, nummer met stevige psychedelische Hendrix invloeden. Hey Hey Hey is funky en rauw en past weer in het Pat Travers straatje, evenals de lome bluesrock van I’m A Believer.
Het album wordt zeer intiem afgesloten met de pianoballad I Will Always Love You.

Album nummer negen van Dudley Taft is een voltreffer, die ik van harte aanbeveel aan alle bluesrockers!

Tracklist:
01. Cosmic Radio
02. Left In The Dust
03. The Devil
04. Goin’ Away Baby
05. One In A Billion
06. The End Of The Blues
07. Relentless
08. Fly With Me
09. Hey Hey Hey
10. All For One
11. I’m A Believer
12. I Will Always Love You

Website: Dudley Taft