Dirty Streets – Rough And Tumble
Format: CD – LP / Label: Alive Natural Sound Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Het bluesy Classic Rock geluid uit de 70’s blijft een grote inspiratiebron voor bands en artiesten uit onze huidige tijd. Zo put het trio Dirty Streets uit Memphis, TN, rijkelijk uit het werk van bands als Humble Pie en the Faces terwijl ook het geluid van the Black Crowes niet ongemerkt aan de band voorbij is gegaan.

Dirty Streets bestaat uit Justin Toland (zang, gitaar), Thomas Store (bas) en Andrew Denham (drums).

Het trio, dat zichzelf als “soul-groove band” omschrijft, nam hun nieuwe album live op tijdens opnames voor de Ditty TV Americana zender zonder enige overdub.

En dat is het geluid van dit album alleen maar ten goede gekomen doordat de band hier extra rauw en fel klinkt.

De opener van het album, Good Pills, heeft de energie en rauwheid van Humble Pie, Een funky stuwend nummer met vlammend gitaarwerk en felle soulvolle zang van Justin Toland.
Met de cover van Joe South’s Tell The Truth betreedt het trio het swampy, broeierige gebied van bijvoorbeeld Creedence Clearwater Revival. Een lome groover met messcherp gitaarspel.
Ook Walk A Mike In My Shoes is afkomstig uit de pen van Joe South en is bij Dirty Street een lome groovende rocker. Met het loom pompende Itta Benna doet het Faces/Black Crowes geluid zijn intrede. Dat is ook het geval in Can’t Go Back.
De band klinkt behoorlijk funky in de lui groovende bluesrock van Think Twice en het opzwepende smerig groovende Take A Walk. Try To Remember doet qua geluid denken aan het 70’s geluid van zowel Rory Gallagher/Taste als the Faces.
Het album wordt afgesloten met een tweetal intieme akoestische nummers, The Voices en On The Way, waarvan de laatste qua geluid terug grijpt naar de periode dat The Rolling Stones in de 70’s ook met country in de weer waren.

Het zesde album van Dirty Streets staat boordevol met rauwe, energieke 70’s bluesrock en geldt zeer zeker als aanrader in dit genre.

Tracklist:
01. Good Pills
02. Tell The Truth
03. Walk A Mile In My Shoes
04. Itta Benna
05. Can’t Go Back
06. Think Twice
07. Take A Walk
08. Try To Remember
09. The Voices
10. On The Way

Website: Dirty Streets