Recensie: DeWolff – Wolffpack

 

DeWolff – Wolffpack
Format: LP – Digital / Mascot Label Group
Release: 2021

Tekst: Filip Heidinga

DeWolffbegon 2020 met het succes van hun album ‘Tascam Tapes’. Een jaar vol concerten en touren stond hun te wachten. Tot… Nou, ja dat weten we intussen allemaal maar al te goed.

DeWolff was echter niet van plan om stil te zitten en begon al snel aan een nieuw album te werken. En als toch via internet gaat en elke artiest op dit moment wel wat tijd over heeft waarom dan niet wat leuke gastoptredens doen?

Muzikale vrienden als The Grand East, Judy Blank en The Dawn Brothers werken allemaal mee op ‘Wolffpack . En als het toch via internet gaat waarom niet ook een buitenlandse gasten uit te nodigen zoals Theo Lawrence en ex-Wolfmother bassist Ian Peres?

Via internet konden ze samen spelen en maakte DeWolff van de gelegenheid gebruik om al deze gastoptredens te kunnen regelen. Het resultaat (ik zal het alvast verklappen) is dat Luka van de Poel, Pablo van de Poel en Robin Piso weer een geweldig album hebben afgeleverd.

‘Wolffpack’ begint met Yes You Do meteen erg sterk. Yes You Do werd al in oktober vorig jaar uitgebracht maar duurde toen net iets meer dan vijf minuten. Op de albumversie duurt het nummer bijna zes minuten en heeft een erg leuke ‘spacey’ intro. Yes You Do zit vol tempowisselingen en verrassingen en is misschien wel het sterkste nummer van het album. Het gevaar van een album openen met zo’n sterk nummer is dat de rest van het album tegenvalt. Maar daar hoef je niet bang voor te zijn met DeWolff.

Vanaf de eerste seconde knalt Treasure City Moonchild uit de boxen om dan opeens te veranderen in een lekker groovend soul nummer. Met Do Me gaat het tempo naar beneden en horen we een ballad over een antiheld die beseft dat hij de liefde van zijn droomvrouw niet waard is. Het nummer was in 2019 al te horen tijdens de Next of Kin live shows, net als het volgende nummer Sweet Loretta.

Sweet Loretta swingt heerlijk en horen we naast Pablo van de Poel Diwa Meijman. Half Of Your Love heeft veel disco invloeden en had best uit 1979 kunnen komen.

Lady J komt daarna uit de boxen knallen maar verandert daarna bijna meteen in een lekker funky nummer. Lady J gaat over het feit dat justitie helemaal niet blind is maar wel degelijk naar huidskleur en afkomst kijkt.
Roll Up The Rise is geschreven en opgenomen met DeWolff’s toervrienden: The Grand East en hun invloed is duidelijk te horen. Het nummer werd geschreven in de eerste dagen van de lockdown en kijkt naar de dag dat dit allemaal over is.

Bona Fide knalt net als zijn voorganger lekker uit de boxen maar DeWolff voegt er nu nog een flinke portie soul toe. Hierna neemt de soul het helemaal over in R U My Savior? Zo sterk als Wolffpack begint zo sterk eindigt het ook met Hope Train.

Kortom: Weer een geweldig album van DeWolff waardoor je verlangt naar een live show met al deze nummers. Gelukkig geeft DeWolff ons dan ook precies wat we nodig hebben. Negen livestreams waarin ze alle nummers van hun, tot nu toe, negen albums zullen spelen.

Link naar de pagina van de live-stream concerten:
https://www.tivolivredenburg.nl/dewolffs-nonagon-marathon/

Tracklist:
01. Yes You Do
02. Treasure City Moonchild
03. Do Me
04. Sweet Loretta
05. Half Of Your Love
06. Lady J
07. Roll Up The Rise
08. Bona Fide
09. R U My Saviour
10. Hope Train

Website: DeWolff