Delta Spirit – What Is There
Format: CD – Vinyl – Cassette – Digital / Label: New West Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Het heeft zes jaar geduurd maar eindelijk is het nieuwe album van de band Delta Spirit uit San Diego, Californië, er! Niet dat de bandleden in de tussentijd stilgezeten hebben want zanger Matthew Logan Vasquez bracht drie soloalbums uit terwijl de andere bandleden, Jonathan Jamieson(bas), Kelly Winrich (diverse instrumenten, zang), Will McLaren (gitaar) en Brandon Young (drums) waren druk met sessie en studiowerk.

Maar dit album is het wachten zeer zeker waard! De band heeft namelijk een album uitgebracht dat vol staat met prima pop-rock van een hoog, dromerig gehalte.

Er wordt geopend met het fris swingende The Pressure. Een nummer met een powerpop-achtige drive en prima verzorgde zang waarin ook het geluid van the National doorschemert. Een opgewekt soort “druk” dus! Dat wordt gevolgd door het sfeervol en intiem groovende It Ain’t Easy met een heerlijk zwevende gitaar en Scissor Sisters-achtige koortjes.
De zacht zwevende pop van How ‘Bout It doet in de verte aan 10CC denken (de koortjes) en klinkt heerlijk dromerig. Vervolgens is Can You Ever Forgive Me een zeer intiem smachtend popnummer met een galmend refrein. De sfeer blijft sprankelend intiem in het zacht groovende Better Now.
In Home Again zitten zelfs Stealers Wheel invloeden, vermengd met een hedendaags the National-achtig geluid. Het geluid van een band als Talk Talk duikt op in het zonnig deinende Making Sense met uitstejkende dromerige meerstemmige zang.
De laatste drie nummers van het album klinken stuk voor stuk zeer intiem met het akoestische titelnummer als hoogtepunt met een zacht ruizende oceaan op de achtergrond.

Het nieuwe album van Delta Spirit is een verslavend mooi popalbum geworden!

Tracklist:
01. The Pressure
02. It Ain’t Easy
03. How ‘Bout It
04. Can You Ever Forgive Me
05. Better Now
06. Home Again
07. Making Sense
08. Lover’s Heart
09. Just The Same
10. What Is There

Website: Delta Spirit

photo by Alex Kweskin