Dave Mason – Alone Together Again
Format: CD – Digital / Label: Barham Productions
Release: 2020

Tekst: Tom Wouters

Gitarist en songschrijver Dave Mason verwierf eind jaren zestig grote bekendheid als prominent lid van Traffic, waar hij het overigens maar kort uithield. Uit die tijd stamt overigens het door Mason geschreven ‘Feelin’ Allright’, dat door talloze muzikanten gecoverde zou worden en in de versie van Joe Cocker een wereldhit werd.

In 1970 produceerde Dave Mason zijn eerste, zeer goed ontvangen solo album ‘Alone Together’. En om de vijftigste verjaardag van dat album te vieren en omdat, zoals Mason zelf zegt “I’m still inspired by these songs.”, besloot hij een remake van het album te maken.
Een anniversary uitgave, remixed en remastered,was sowieso niet aan de orde omdat originele opnamen waren verbrand tijdens de brand in de Universal Studio’s in 2008. Dat was een geluk bij een ongeluk, omdat de remake een schot in de roos is.
De originele songs zijn in een wat moderner arrangement gestoken zonder dat dat afbreuk doet aan de composities. De sound is wat veramerikaniseerd, wat niet zo gek is: Mason woont sinds 1971 permanent in de Verenigde Staten.

De modernere versies van de songs uit 1970 klinken bijzonder fraai, wat al meteen te horen is in het openingsnummer Only you Know And I Know. Opvallend is dat Mason zeer goed bij stem is en dat goed te horen is hoe belangrijk Mason was als zanger en als songschrijver voor de vroege Traffic.

‘Alone Together Again’ is een zeer fraaie plaat geworden wat vooral te horen is in de songs Waitin’ On You met fraaie backgroundvocalen, het schitterende Shouldn’t Have Took More Than You Gave met prachtig gitaarwerk van Johnne Sambato, het pakkende World In Changes met mooi keyboardswerk van Anthony Patter en het uitermate fraai gezongen As Sad And As Deep As You.

Het album eindigt met een fraaie, uitgesponnen en in een jazzy jasje gestoken versie van Look At Me Look At You, waar keyboardist Anthony Patter zijn finest hour beleeft.

Met ‘Alone Together Again’ bewijst Dave Mason eens te meer een geweldige songschrijver én zanger te zijn, die met ‘Alone Together’ in 1970 een klassieker maakte, die in deze moderne versie nog eens zijn klasse aantoont.

Website: Dave Mason

Tracks:
01. Only You Know And I Know
02. Can’t Stop Worrying Can’t Stop Loving
03. Waitin’ On You
04. Shouldn’t Have Took More That You Gave
05. World In Changes
06. Sad And Deep As You
07. Just A Song
08. Look At You Look At Me