CD Woodbury – World’s Gone Crazy
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Volgens mij hebben we met CD Woodbury de juiste opvolger van Little Charlie & the Nightcats gevonden. Deze Amerikaanse zanger en gitarist bewijst met zijn nieuwe album namelijk dat ook hij op een prima wijze zijn blues weet te vermengen met zeer humoristische teksten.

En zijn blues klinkt zoals het hoort. Zonder enige overbodige opsmuk, dus met een lekker spontaan klinkend live geluid.

Voor CD aan de opnames van dit album begon moest hij eerst nog ´even” wat gezondheidsproblemen en een polskwetsuur overwinnen.

Op het album wordt CD bijgestaan door drummer Don Mantana (o.a. bekend van Tim Casey & the Blues Cats), bassist Patrick McDanel (o.a. ex-Temptations, Steve Miller, George Clinton), multi-instrumentalist Mike Marinig (keyboards, saxofoon, o.a. ex-Climax Blues Band).

Na een a capella intro begint het album met Follow The River Home, een luchtig boppende shuffle met een gruizig snijdende slidegitaar en gemoedelijk honkende saxofoon. In de rokerige nacht/stripteaseclub blues Walk Around Music uit CD zijn voorliefde voor blues en soulmuziek.
I Didn’t Know is een pompend, hoekig funky bluesnummer met een krachtige soulvolle saxsolo en een bijbehorende vlammende gitaarsolo.
Uiteraard mag een slowblues niet ontbreken op dit album en die volgt dan ook via het zeer soulvolle Emerald City Blues dat qua stijl wat wegheeft van “Still Got The Blues”.
In de funky blues Memphis Heat worden op vernunftige wijze fusion elementen verwerkt. In het nummer zijn ook overduidelijke Allman Brothers Band en Little Feat invloeden te vinden.
World’s Gone Crazy is broeierig, haast swamp-achtig met een lekker schurende slidegitaar. South Of South Hill leunt behoorlijk tegen “I Wish You Would” aan waarna het hilarische Can’t Eat That Stuff No More volgt. Een relaas over CD’s pogingen om af te vallen. In het intro heeft het nummer veel weg van “Nobody Loves You When You’re Down And Out”. Dit is echt zo’n nummer dat ook door Little Charlie gedaan had kunnen worden.
De klassieker Wang Dang Doodle krijgt een vlammende rauwe uitvoering, die aan de versie van Livin’ Blues doet denken. Ook de Jimi Hendrix klassieker Hey Joe krijgt een prima eigen draai, waarin CD met het grootste gemak ook “Angel” elementen toevoegt en zijn gitaar gevoelig laat brullen.
De hoekig groovende cover van Joe Louis Walker’s Preacher And The President sluit dit heerlijke album af!

Een aanrader dus!

Tracklist:
01. Follow The River Home
02. Walk Around Music
03. I Didn’t Know
04. Emerald City Blues
05. Memphis Heat
06. World’s Gone Crazy
07. South Of South Hill
08. Can’t Eat That Stuff No More
09. Wang Dang Doodle
10. Last Go Round
11. Adeline
12. Hey Joe
13. Preacher And The President

Website: CD Woodbury