Brian Ray – I Ain’t Superstitious
Format: colored vinyl 7” single / Label: Wicked Cool Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Brian Ray is een Amerikaanse gitarist, die in 2006 debuteerde met het album ‘Mondo Magneto’, daarna in 2019 de single ‘One Heartbeat’ samen met soulgigant Smokey Robinson opnam en nu met een niewue single op de proppen komt.

Het gaat hier om een cover van het Willie Dixon nummer I Ain’t Superstitious, dat ook ooit gecoverd werd door de Jeff Beck Group met Rod Steward als zanger.

Op de cover van Brian Ray wordt de zang verzorgd door Gia Ciambotti, een zangeres uit Hollywood, CA, die onder meer in bands als Clover en the Graces zat.
Zij ontpopt zich in dit nummer als de vrouwelijke tegenhanger van Rod Steward met haar rauwe stem. Brian laat zijn gitaar kermen, zoemen en schroeien in deze zeer broeierige cover.

In Spell Breaker treedt nog een wereld vocalist aan. Michael Des Barres, die je hoort te kennen als zanger van bands als Detective en the Power Station.,
Zijn stem blijkt nog even krachtig te zijn als voorheen in dit lome hoekig hakkende bluesnummer met knallen en galmend gitaarspel van Brian.

Deze single deed mij watertandend verlangen naar een nieuw Brian Ray album. Dat wordt dacht ik toch wel tijd he?

Tracklist:
01. Say Mama
02. Something Else

Website: Brian Ray