Bob Margolin – Star of Stage and Screens
Format: CD – Digital / Label: Vizztone Label Group
Release: 2020

Tekst: Tom Wouters

Bob Margolin (1949) was van 1973 tot 1980 gitarist in Muddy Waters’ band en speelde in de jaren daarna met veel verschillende bluesartiesten. In 2019 maakte hij de switch van elektrische naar akoestische blues.

Met het in dat jaar uitgebrachte album ‘This Guitar and Tonight’ won hij direct de Blues Music Award voor Best Acoustic Album. Met de zes songs bevattende EP ‘Star of Stage and Screens’ borduurt Margolin door op dat succes. Zoals zo veel muzikanten heeft Margolin op deze EP zijn frustratie over de corona-pandemie en de daaruit voort vloeiende totale of gedeeltelijke lock downs tot uitdrukking gebracht.

De zes songs worden gespeeld op zijn 1930 Gibson en op een National steel guitar en zijn thuis opgenomen. De stijl is traditional acoustic blues. Tekstueel bezingt Margolin de ellende rond de pandemie weinig creatief; het is ‘lock down blues’ op zijn platst.

Alleen in After Party is iets van optimisme te herkennen, voor de rest is het kommer en kwel, zoals in de onvervalste tear jerker Love And Thanks. Let It Go 2020 is, de titel zegt het al typisch ‘La’maar zitten blues’ en in March 2020 In Stop Time (op de melodie van Hoochie Coochie Man) krijgt ex-president Trump een veeg uit de pan voor zijn halfslachtige corona-aanpak (‘malignant narcissist’).

Kortom, Star Of Stage And Screens is een weinig vrolijkmakend tussendoortje van bluesgitarist Bob Margolin, die als side man aanmerkelijk interessantere muziek maakt dan als solo-artiest.

Tracks:
01. Star Of Stage And Screens
02. Love and Thanks
03. After Party
04. For My Teachers
05. Let It Go
06. March 2020 In Stop Time

Website: Bob Margolin