Betty Fox Band – Goodbye Austin
Format: CD – Vinyl EP / Label: Independent
Releasedatum: 2020

Tekst: Peter Marinus

De Betty Ford Band is een band, geformeerd rond zangeres Betty Ford. Een zangeres met ervaring in de gospelmuziek en een zeer grote liefde voor de soulmuziek.

En dat is op deze EP goed te horen! Haar kwaliteiten zijn niet ongemerkt voorbij gegaan. Zo was zij finaliste in de International Blues Challenge en won zij vijf maal de Creative Leafing’s Best Of The Bay competitie.

Door het ontbreken van enige informatie ga ik ervan uit dat Betty op deze EP begeleid wordt door haar liveband, Jake Winebrenner (drums), Barry Williams (bas) en Josh Nelms (gitaar).

De EP opent met de zacht wiegende soulballad She’s Got You. Een ballad in de sfeer van “I’ve Got Dreams To Remember” met een bittere tekst als “I’ve got your picture, she’s got you”.
Betty beschikt over een Beth Hart-achtige rauwe stem waarmee ze de diepe soulklanken van dit nummer met gemak aan kan. Ook heerlijk is de snijdende bluesy gitaarolo.
The Way It Could’ve Been wiegt in dezelfde diepe soulvolle stijl verder. Qua geluid is de soul hier iets minder rauw en gaat meer de diepe soulkant van een Irma Thomas of Gladys Knight op.
De afsluiter, het titelnummer Goodbye Austin, is een krachtige boppende countrysoulnummer met zowel priemende en twangende gitaar en Betty die zich in deze swinger als een soulvolle vis in het water voelt.

Een heerlijk tussendoortje van the Betty Fox Band!

Tracklist:
01. She’s Got You
02. The Way It Could’ve Been
03. Goodbye Austin

Website: Betty Fox Band