Recensie: Awek – Awek

 

Awek - Awek

Awek – Awek
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Liefhebbers van het geluid van the Fabulous Thunderbirds opgelet! De Franse band Awek heeft namelijk dezelfde bluesklasse als de Thunderbirds. En dat is niet zo vreemd aangezien de band al 26 jaar bestaat en al 12 albums heeft uitgebracht.

De band bestaat uit Bernard Sellam (zang, gitaar), Stéphane Bertolino (harmonica), Joël Ferron (bas) en Olivier Trebel (drums).

Hun nieuwe album wordt lui schuifelend op gang geholpen met We Gonna Make It Through waarin direct het broeierig brullende harmonicageluid van Stéphane en het gevaarlijk bijtende gitaarspel van Bernard opvallen. Als dan ook nog eens blijkt dat Bernard over een soulvolle Kim Wilson-achtige stem beschikt is de Fabulous Thunderbirds link direct gemaakt.

De ene na de andere lome swinger komt voorbij zetten. Het soulvolle Bring It On, het loom pompende She’s All Mine met de schroeiende harmonica van Stéphane, het aan Mellow Down Easy herinnerende Smoking Mambo, het loom rockende Wink Of An Eye...het gaat maar door!

Charles Brown’s Black Night krijgt een heerlijke lome coverversie en ook Jimmy McCracklin’s Just Got To Know wordt op een Thunderbirds achtige wijze gecoverd. In het losjes swingende Beer O’Clock brullen de harmonica en de gitaar beiden om bier!

The Healer is stuwend en rauw door het snijdende gitaarspel en de brullende harmonica.

Awek laat ook een intieme swingende kant horen in de shuffle Tell Me What’s The Reason met warm jazzy gitaarwerk.

Dit album bewijst (nogmaals) dat we hier te maken hebben met een Franse top bluesband, die tot nu toe vreselijk ondergewaardeerd is. En dat moet nu maar eens gaan veranderen!!

Tracklist:
01. We Gonna Make It Through
02. Bring It On
03. She’s All Mine
04. Smoking Mambo
05. Goin’ Away Babe
06. Black Night
07. Gumbo Blues
08. I Like To Be Alone
09. Wink Of An Eye
10. Beer O’Clock
11. Just Got To Know
12. The Healer
13. The Dream
14. Tell Me What’s Reason
15. I’m Staying Home
16. Gong

Website: Awek