Recensie: Arielle – Analog Girl In A Digital World

 

Arielle - Analog Girl In A Digital World

Arielle – Analog Girl In A Digital World
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Independent
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Als Queen gitarist Brian May je persoonlijk uitkiest voor zijn musical “We Will Rock You” moet je toch wel het nodige in je mars hebben.

En dat is precies wat er gebeurde met singer-songwriter en gitariste Arielle (achternaam onbekend) uit de USA. Al eerder werd zij ontdekt door Extreme gitarist Nuno Bettencourt, ook niet de minste!

Inmiddels is Arielle toe aan haar negende soloalbum waarop zij  op haar zelf gebouwde en door Brian May goedgekeurde Two-Tone en The Arielle gitaren speelt.

Arielle heeft een overduidelijk verlangen naar de tijd waarin er nog geen Internet te bekennen was.

Dat blijkt uit haar teksten maar ook uit de muziekstijl, die zij op dit album hanteert. Deze grijpt namelijk terug naar de tijden van de powerpop, glamrock, the Beatles en zelfs ABBA!

Op het album wordt Arielle bijgestaan door Justin Weaver (gitaar), Kate Haldrup (drums), Michael Davila (drums), Bill Levsey (keyboards), A.J. Vincent (Hammondorgel, piano, synthesizer), Nick Byrd (bas), Devin North (bas) en Guthrie Brown (bas).

In het intro Dialup vraagt Arielle zich af wat er zou gebeuren als het wereldwijde Internet ineens zou crashen.

Dan begint Digital World waarin ze tot de conclusie komt dat de tijd vóór het Internet tijdperk zoveel beter was. Ze komt tot deze conclusie in een stevig powerpop nummer waarin het geluid van the Romantics gemengd wordt met dat van Tom Petty & the Heartbreakers.

Peace Of Mind zit ook in de powerpop hoek met iets meer Petty invloeden maar ook psychedelische Beatles-achtige invloeden.

This Is Our Intervention opent als een intieme ballad en ontwikkelt zich tot een pompende Bangles-achtige rocker. Dat Bangles geluid keert terug in de afsluiter van het album Reimagine Redefine.

De glamrock doet zijn intrede in You’re Still A Man, een T.Rex-achtige rocker waarin de “man”er niet al te best van af komt (“You can’t tell the difference between my face and my breasts”).

Inside & Outside gaat richting het fluwelen popgeluid van Fleetwood Mac in hun Buckingham-Nicks periode.

Daarna opent I’d Rather Be In England op een haast ABBA (Fernando) -achtige wijze om dan als een pompend Big Country-achtig nummer door te gaan waarin ook ruimte is voor een walsje en Queen-achtig majestueus gitaarwerk.

Living In A Fortress klinkt ogenschijnlijk luchtig deinend maar heeft een felle tekst waarin Arielle je toebijt “You and your opinions can go to helll”.

Album nummer 9 van Arielle behoort absoluut tot de lekkerste en meest aanstekelijke poprock albums van de laatste tijd!

Tracklist:
01. Dialup
02. Digital World
03. Peace Of Mind
04. This Is Our Intervention
05. You’re Still A Man
06.Inside & Outside
07. I’d Rather Be In England
08. Living In A Fortress
09. Reimagine Redefine

Website: Arielle

credit: Caitlin Brady