Amy Black featuring Blind Boys Of Alabama – I Have A Choice
Format: single / Label: Conqueroo
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Er zijn van die nummers die gewoonweg te mooi zijn om ze aan de aandacht te laten ontsnappen. Het nummer I Have A Choice van singer-songwriter Amy Blackis er zo één. Deze zangeres uit Nashville, TN, nam dit nummer op de met de legendarische gospelgroep Blind Boys Of Alabama.

Amy is de dochter van een predikant, dus is het niet verwonderlijk dat de gospel haar uitstekend past.

Ze had haar eigen akoestische rootsmusicband Amy Black & the Red Clay Rascals en debuteerde in 2010 met haar soloalbum ‘One Time’. Haar voorliefde voor het meer soulvolle repertoire kwam in 2017 tot uiting op haar album ‘MEMPHIS’.

En nu dus deze single met slechts één nummer. Maar wat een geweldig nummer is dit geworden. Amy en de Blind Boys Of Alabama worden begeleid door producer Joe McMahan op gitaar, Jimmy Matt Roland op orgel en piano, Robbie Crowell op bas en Josh Hunt (drums).

Amy’s grote voorbeeld voor deze single was Mavis Staples en dat is te horen ook! De soul spat van dit gospelnummer af.

Amy heeft een zeer soulvolle, indringende stem, die hier begeleid wordt door een orgel, dat rechtstreeks uit de kerk afkomstig lijkt te zijn. Geleidelijk aan gaat het nummer over in zeer gepassioneerde gospel soul waarin de Blind Boys Of Alabama een zeer grote, rauwe, soulvolle rol spelen. Het eerder vermelde orgel dartelt zeer soulvol door het nummer heen.

Amy Black en de Blind Boys Of Alabama zorgen op deze stuwende en indringende single voor een machtige soulvolle gospelcocktail!

Hemels mooi!

Tracklist:
01. I Have A Choice

Website: Amy Black