Recensie: Amaury Faivre – 2020

 

Amaury Faivre – 2020
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Na een elektrisch bluesalbum en een akoestisch bluesalbum komt de Franse zanger-gitarist Amaury Faivre met een echt soloalbum. Een album waarop hij in zijn eentje te horen is op zang, gitaar, banjo, mandoline, harmonica en stompbox. Slechts in één nummer bijgestaan door de kirrende zang van zoontje (?) Marius Faivre.

Alle nummers zijn akoestisch en het feit dat je hier alleen maar met Amaury zelf te maken hebt wil absoluut niet zeggen dat je dan met een saai album te maken hebt.

Daarvoor zijn de nummers op dit album te gevarieerd en ook nog eens van een hoge blueskwaliteit.

Zo opent Amaury met de stuwende harmonica boogie Amuse Boche met zijn gierende en zwaar ploegende harmonica. Deze scheurende harmonica is ook aanwezig in het intiem pompende bluesnummer Wrong Girl met Amaury’s soepel “pickednde”gitaarspel in de hoofdrol.

Vervolgens is Sister een intieme bluesy ballad waarin zijn harmonicaspel richting het warme jazzy geluid van Toots Thielemans trekt. Heart Of Stone is een bluesy intiem nummer met een Leo Kottke-achtig geluid.

Invité À Danser is daarna een vrolijk swingend nummer, dat, mede door de Franstalige zang, richting de cajun trekt. Even More klinkt als een zeer luie, broeierige swampversie van “Suzie Q” terwijl het breekbare Best Thing For You de nodige St. James Infirmary trekjes heeft.

Het album wordt zeer sfeervol afgesloten met de instrumental Watch Her Step.

De liefhebbers van het betere akoestische bluesgitaarwerk kunnen dit album zonder enige aarzeling aan gaan schaffen.

Tracklist:
01. Amuse Boche
02. Wrong Girl
03. Sister
04. Kinda Girl
05. Heart Of Stone
06. Invité À Danser
07. Mary Mae
08. Even More
09. Pouring Rain
10. Best Thing For You
11. Watch Her Sleep

Website: Amaury Faivre