Alex Maryol – In The Meantime
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Mochten we dit jaar weer zo’n vreselijk hete zomer als vorig jaar krijgen, dan heb ik de perfecte soundtrack al klaarliggen met dit achtste album van zanger-gitarist Alex Maryol uit Santa Fé, New Mexico. Het achtste album hetgeen dus automatisch inhoudt dat ik er zeven gemist heb. En zo aan dit nieuwe album te horen heb ik behoorlijk wat gemist.

Alex Maryol heeft namelijk een zeer rauw, broeierig geluid waarin je zowel de sfeer van de swamps als het ongepolijste Deltablues geluid tegenkomt.

Bijgestaan door Justin McLauchlin (bas, zang) en Andrew Primm (drums) opent Alex het album met Love Is What We Are Made For. Een dreunende bluesrocker met gemeen schurend gitaarwerk en intense rauwe zang waar ook nog eens psychedelische invloeden doorheen verweven zijn. De hoofdzaak is echter de rauwe hoekige bluesrock!
All Night is daarna een broeierig funky nummer met een zweterig swampgeluid en een sprankelende priemende sologitaar. De sfeer wordt in het traag voortslepende Rain Been Coming Down nog broeieriger. Een schurend swampy deltabluesnummer dat zweterig voort groovet.
Made In Santa Fe is een ongepolijste bluesrock pomper van het intense heftige soort, wederom met een zinderende spanning. In The Meantime klinkt behoorlijk lui met zijn John Lee Hooker-achtige riffs en een hard priemende gitaarsolo.
Love Is WhatWe Are Made For – Reprise is het vervolg op het openingsnummer van dit album waarin de nadruk dit keer op de funky kant van het nummer ligt.
Worry opent met rauwe funky gitaarriffs en ontwikkelt zich tot een funky boogie met haast hillbilly achtig gitaarwerk, een dwingende groove en een gierende slidegitaar. Vervolgens is Telluride een hoekig swampblues nummer met een losjes snijdende slidegitaar.
Ik had nooit verwacht dat ik ooit een intens zinderende en zweterige cover van de Nina Simone klassieker Feeling Good zou tegenkomen maar op dit album is het dan toch echt zo ver! Lui pompend en voorzien van een plakkerige funkgroove en een landerig huilende slidegitaar.
Het lome en funky Where The River Flows met zijn zweterige zoemende fuzzgitaarriffs sluit het album af.

Dit album van Alex Maryol kan ik van harte aanbevelen aan fans van ongepolijste, zweterige bluesrock. Laat die hete zomer maar komen!

Tracklist:
01. Love Is What We Are Made For
02. All Night
03. Rain Been Coming Down
04. Made In Santa Fe
05. In The Meantime
06. Love Is WhatWe Are Made For – Reprise
07. Worry
08. Telluride
09. Hey Now Baby
10. Feeling Good
11. Where The River Flows

Website: Alex Maryol