Ainsoph – Ω V
Format: vinyl LP / Label: Wolves Of Hades Records
Releasedatum: 2020

Tekst: Peter Marinus

Zwaar geschut uit Amsterdam via het trio Ainsoph! Maar dan wel genuanceerd geweld!

Dit trio vermengd namelijk het zware donkere en massieve black metal geluid met flink wat elementen uit de post-punk (met name de naam Killing Joke duikt op) en af en toe wat progrock elementen.

Het album opent met dreigende raspende en schurende gitaarriffs van Tadzio Daniel (gitaar, bas en elektrische piano) in Home en gaat daarna donker dreunend verder in een nummer waarin ook hoekige post-punk riffs opduiken. Hierdoor klinkt het nummer als Killing Joke die zich van zijn hardere, black metal, kant laat horen met de mysterieuze folky zang van Isa Verheul als tegenhanger voor dit eigenzinnige donkere muzikale decor.
Het tempo gaat in Malkuth drastisch omlaag voor een zeer massief donderend nummer. Een nummer, dat zeer dreigend klinkt als een zeer donkere massieve metalstorm, die langzaam aanzwelt en waarover Isa wederom mysterieus rondzweeft.
Spiral barst gelijk los in een woeste metalexplosie, die verwoestend huishoudt. Een waanzinnig hakkend nummer, onder aanvoering van de manische drums van Mathijs Tieken (ook bekend van de band The Charm The Fury). In dit nummer duiken ook prog en post-punk invloeden op. Isa klinkt hier als een fragiele engel, die zich fier overeind houdt in dit zware geweld.
Een broeierige elektrische piano en de bas zorgen in het instrumentale Back To Purgatory voor een bedwelmende dreigende sfeer waarna de rauw snijdende gitaar van Tadzio het geheel nog naargeestiger maakt.
Na een intro met gemeen hard schurend gitaarwerk sleept The Long And Self-Destructive Road zich traag, hard en donker voort. Door de donderende drums wordt het nummer steeds intenser en Isa probeert uit alle macht boven al dit geweld uit te zweven.
Less Than A Beast knalt ditrekt de speakers uit via vlammende harde gitaarriffs in een genadeloos donker rockende geluidsmuur met hakkende staccato gitaarriffs. Maggot Brain opent met een naargeestig “gedicht”, dat gelijk de toon zet voor dit nummer. Een instrumentaal, droef nummer met haast David Gilmour-achtig schurend en huilend gitaarwerk.

Ainsoph levert met dit album een zeer indrukwekkend en avontuurlijk donker metalalbum af en bewijst gelijk dat ze een band is waar we rekening mee moeten gaan houden!

Tracklist:
01. Home
02. Malkuth
03. Spiral
04. Back To Purgatory
05. The Long And Self-Destructive Road
06. Less Than A Beast
07. Maggot Brain

Website: Wolves Of Hades Records