Phil Bee – Against the Wind
Format: CD
Label: Soul Sacrifice Records #0220
Releasedatum: 21 mei 2020

PHIL BEE | SOLO ALBUM AGAINST THE WIND

De Nederlandse zanger en songwriter Phil Bee kon in de Corona tijd toch niet stil zitten. Hij gebruikte de ‘lockdown’ om zich 4 weken op te sluiten in de ‘Castle Studios’ in Mheer om deze CD op te nemen. Ditmaal geen eigen werk, als gevolg van de Corona situatie en dus de onmogelijkheid te repeteren, arrangeren en fysiek samen te komen.
In samenwerking met bevriende musici werd een repertoire samengesteld. Ook had Phil Bee bij zijn social media gepolst welke nummers de voorkeur hadden. Het resultaat is dit album met 10 nummers die op Phil’s eigen bucket list staan en op die van zijn social media volgers.

Zijn eerste solo album ook, met duidelijk de focus op de zang. “Ik heb nog nooit zoveel tijd besteed aan mijn eigen vocals voor een album” zo zegt Phil zelf. Het album werd ook opgenomen om de leegte van het wegvallen van tientallen optredens op te vullen. Phil was midden in de theater tour met Johan Derksen toen alle evenementen werden afgelast en de zomer festivals met Phil Bee’s Freedom en Erwin Java moesten nog beginnen.

“Niet zeuren en positief blijven” is zijn devies. Het resultaat: ‘Against the Wind’. Nummers met een tijdsgeest uit de jaren ’60-’70 van de vorige eeuw. Klassiekers met een eigen sausje van de gelauwerde Nederlandse blue-eyed-soul zanger.

Kijk en luister naar de teaser:

Website: Phil Bee