The Tambles – In The Hive

 

The Tambles – In The Hive

The Tambles – In The Hive
Format: CD – Vinyl LP – Digital
Label: It’s A Gas! Records
Release: 2024

Release datum: 7 Juni, 2024

The Tambles zijn terug met een knal: een live in Tsjechië opgenomen nieuwe plaat

Rock ‘n roll van het hoogste niveau; dat is wat je kunt verwachten van de Goudse band The Tambles. Op 7 juni verschijnt In ‘The Hive’, met een release show in Rotown, Rotterdam.

Dat er meer dan alleen kaas uit Gouda komt heeft de Goudse band The Tambles flink laten weten de afgelopen jaren. Van de meestgeboekte band tijdens Popronde 2018, naar het voorprogramma van de Europa-tour van Supergrass in 2020 tot internationale tours op eigen naam in de meest recente jaren. In de zomer van 2022 besloten zij alle opgedane live-ervaring op plaat te zetten in een door henzelf tot studio omgebouwde boerderij in Tsjechië.

In The Hive is puntiger en scherper dan ooit, maar de voor The Tambles kenmerkende inspiratiebronnen als The Rolling Stones, The Kinks en Creedence Clearwater Revival zijn voor de goede luisteraar nooit ver weg.

Op All The Good Things en Midnight Creepers horen we dat bijvoorbeeld, nummers die niet zouden misstaan op de beste platen van The Stones. Maar de band toont ook haar veelzijdigheid: van punk met een knipoog in Prefab People naar These Bursting Clouds, een hypnotiserende liefdesballade. En hadden we al gezegd dat er gedanst mag worden?

Knap als je op het met orgel doordrenkte Why Am I So Blind stil kan blijven staan. The Tambles zouden The Tambles niet zijn zonder verrassing in petto. Een plaat vol gruizige garagerock ‘n roll? Die wordt afgesloten met Bumblebee, een honingzoet toetje waarop zanger Ruben Drenth laat horen dat hij dat óók nog in huis heeft.

Het album vertelt het coming of age-verhaal van de bandleden die al op hun vijftiende samen Stones-covers stonden te spelen in een oude garage tijdens tussenuren en die na meer dan 10 jaar samen spelen hun eigen geluid, vorm en plek helemaal hebben gevonden. Tijd om de (inter)nationale poptempels opnieuw te bestormen, want om hun fenomenale liveshows staan The Tambles al jaren bekend.

“In een muzikaal landschap dat soms verstoken is van rechttoe-rechtaan rock-‘n-roll van hoge kwaliteit, blijft het Nederlandse kwartet The Tambles daar als frisse wind bovenuit springen. Hun muziek is een briljante samensmelting van hun invloeden uit de jaren ’60 en ’70, al blijft de band verre van vasthouden aan het verleden.” – aldus toonaangevend UK muziekmagazine Shindig!.

Website: https://www.facebook.com/TheTambles/

The Tambles
Foto credits: Bob Bruyn