Tekst: Peter Marinus

Door het Corona virus ligt de muziekscene over de hele wereld qua concerten helemaal stil. Hierdoor worden de artiesten natuurlijk hard financieel geraakt. Promotie voor hun nieuwe releases is vrijwel onmogelijk via optredens. Ook de zogenaamde tribute (of cover) bands staan stil door het ontbreken van optredens.

Dat is in Nederland natuurlijk niet anders. Er komen wel releases van Nederlandse bands en artiesten uit maar promotieoptredens zijn er momenteel niet bij.

De tributebands moeten het nu juist van hun optredens hebben aangezien de meeste van die bands geen albums uitbrengen.

Om nu te voorkomen dat die bands door het virus helemaal ondersneeuwen en de kans lopen om vergeten te worden stel ik je drie tribute acts uit eigen land voor:

Allereerst de Nederlandse band Delicious Surprise. Een band, die ervoor zorgt dat het intense bluesy en soulvolle geluid van Beth Hart altijd op onze podia te vinden is. De band bestaat uit Linda Broekhoven: zang, Ben van Gerven: drums, backing vocals ,Arjon Valk: bas, backing vocals, Frankie van Beek: gitaar en Jur Smits: keyboards, gitaar

The Boys Named Sue is een band, die, je raadde het waarschijnlijk al, het geluid van country gigant Johnny Cash eert. Een band, die sinds 2001 bestaat en zelfs al een eigen CD, The CASH Recordings, uitbracht.
De band bestaat uit Wouter van der Spek (zang, akoestische gitaar), Richard Hakkenes (zang, akoestsche gitaar), Danny Vlaspoel (elektrische gitaar, zang), Titus van den Bragt (bas) en Paul Schothorst (drums)

Mirage is tot slot een Fleetwood Mac tribute band, die bestaat uit zangeres Chaja van der Heide, Sande Bakhuyzen (zang, toetsen), Dominik Sprenger (gitaar), Guzz Genser (drums, ex-Wild Romance) en Joyce van der Hoorn (bas)

Websites:
Delicious Surpise
The Boys Named Sue
Mirage