Harp Mitch & Guitar Jakobs – Blues Bie’n Schemerlamp – Studio Session 2020-2021

 

Harp MItch & Guitar Jakobs - Blues bie’n Schemerlamp! - Studio Session 2020-2021

Harp Mitch & Guitar Jakobs – Blues Bie’n Schemerlamp! – Studio Session 2020-2021
Format: CD
Label: Eigen Beheer
Release: 2021

De Nederlandse zanger en mondharmonicaspeler Michel Zwiers alias Harp Mitch en de Duitse gitarist Helmut Jakobs alias Guitar Jakobs zijn al weer 2 decennia binnen verschillende bands met elkaar onderweg in de bluesscene. Als akoestisch duo zijn ze 3 jaar bezig een programma te ontwikkelen om in theaters, cafés en andere podia, hun reis door de blues te verkondigen. Bijna 12 maanden zijn ze aan het werk geweest met nummers op te nemen tijdens hun repetities in de studio.

Puur akoestisch met gitaar, mondharmonica en zang. Zij hebben zich zelfs gewaagd aan instrumenten die zij normaal gesproken helemaal niet bespelen. Nieuwe uitdagingen durven aangaan en hierbij totaal buiten de comfortzone te treden.

Bij het terughoren van de opnamen bleek dat er veel bruikbaar materiaal was voor het produceren van een cd in eigen beheer. Vanuit de theatergedachte ‘Blues Bie’n Schemerlamp!‘, zijn voor nummers gekozen die hun eigen verhaal in de tijdreis van de blues hebben. Hun eigen gevoel en interpretatie van oude klassiekers in de huidige tijd te transponeren met een eigen sound en timing, is voor beide heren doorslaggevend geweest. Niet de oude “klassieker” natuurgetrouw coveren maar een geheel eigen vingerprint meegeven. Authentische herkenbare sound is wat Harp Mitch &Guitar Jakobs aan de eigen identiteit geeft die live op de bühne juist de energie en innemendheid teweeg brengt.

Met het nieuwe album ‘Blues Bie’n Schemerlamp! – Studio Session 2020-2021’ schilderen ze een bluespad waarbij niet alleen een greep gedaan wordt in de pure Amerikaanse blues geschiedenis, maar ook een eerbetoon aan de meest bekende bluesband die Nederland op de blueskaart heeft gezet, nl. Cuby& The Blizzards. Het alom bekende ‘Window of my Eyes’ wordt op een bijzondere wijze als afsluiter van het album gepresenteerd.

Vanuit vriendschap gesmeden tot one soul geeft de beiden heren een zeer bijzondere energie die leidt tot een broederschap voor het leven.

Vanuit die gedachte ontstaat ‘Blues Bie’n Schemerlamp!’

When friendship becomes brotherhood, it means a deep connection of the soul from person to person. When brotherhood leads to an emotional amalgamation of shared commitment, it provides communication without uttering a word. When this leads to the ultimate form of connection in the expression of feelings in sound and narration, there is no other word more striking than „BLUES!“

Tracks:
01. Up The Line (Marion Walter Jacobs)
02. Crawlin‘ Kingsnake ( Unknown)
03. Down So Long (J.D. Harris)
04. Key To The Highway (Unknow)
05. Hate To See You Go (Marion Walter Jacobs)
06. Checkin‘ Up On My Baby (Alex Miller)
07. Before You Accuse Me (Bo Diddley)
08. Too Late (Marion Walter Jacobs)
09. Nobody Knows You When You Down And Out (Jimmie Cox)
10. Window Of My Eyes (H. Muskee/E. Gelling/ H. Brood)

Website:
Harp Mitch
Helmut Jakobs